PKK, Cizre’de dindar halkı imha etmek için saldırdı

PKK, Cizre’de dindar halkı imha etmek için saldırdı

Hür Dava Partisi Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin, PKK’nin dindar halkı imha etmek için saldırdığını ancak bu saldırının Allah’ın yardımı ile sonuçsuz kaldığını söyledi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lilerin Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyeleri ve dindar halka yönelik saldırıları hakkında İLKHA’ya konuşan HÜDA PAR Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Elçin, PKK’nin dindar halkı imha etmek için saldırdığını ancak bu saldırının Allah’ın yardımı ile sonuçsuz kaldığını belirtti.

Cuma günü sabaha doğru 03.00 sıralarında Nur Mahallesi Sultan sokakta üyelerinin saatlerce uzun namlulu silahlarla tarandığını ve saldırının 8 saat sürdüğünü belirten Ahmet Elçin, “Saldırılar neticesinde Abdullah Deniz (65) adlı üyemiz olay esnasında bedenine isabet eden kurşunlar ile olay esnasında yaralanmıştır. Ancak mahalle PKK yandaşları tarafından abluka altında olduğu için hiçbir şekilde kendisini alıp hastaneye yetiştiremedik. Bundan dolayı maalesef aşırı kan kaybından şehit düşmüştür. Cenazesi de akşam saat 19.00 sıralarına kadar mahallede kaldı, polisin mahalleye girmesi ile ancak alabildik.” dedi.

“Çoluk çocuk yakılmak istendi”

PKK yandaşlarının sürekli üyelerini ölümle tehdit edip saldırılarda bulunduğunu ifade eden Elçin,  “Yapılan bu saldırıdaki vahşeti önleyen tamamen Allah’ın yardımıdır. Bir üyemiz çocukları ile evde otururken PKK yandaşları evi ateşe verdiler ve karısı ile çocuğu evde mahsur kaldı. Kendisi komşusunun evine sığınarak duvarlarına bitişik olan banyo duvarını kırarak ailesini kurtarabildi.” diyerek saldırıların boyutunu aktardı.

PKK/HDP’ye yakın medya organlarının olayı tamamen çarpıttığını belirten Elçin, “Olay, iki grup arasında çıkan çatışma diye lanse edilmeye çalışıldı. Bu tamamen yalandır. Silahlı bir grubun mazlum insanlara saatlerce saldırması söz konusudur.” dedi.

Polisin olaylara müdahale etmediğini belirten Elçin, defalarca emniyet birimlerinin olaylar konusunda arandığını ancak olay medya yolu ile Ankara’ya yansımadan hiçbir müdahalenin yapılmadığını, bütün üyelerinin adeta ölüme terk edildiğini ifade etti.

HDP kışkırtma devam ediyor

Elçin, parti üye ve gönüllülerinin sağduyulu davrandıklarını ancak HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın Cizre’ye gelerek halkı daha da çok kışkırttığını sözlerine ekledi.

Ayrıca Elçin, “HDP Cizre İlçe Teşkilatı Başkanı Ali Akdeniz, ‘Kobani ve Şengal’de IŞİD ne ise HÜDA PAR’lılar da aynıdır’ şeklinde provokatif açıklamalarda bulundu. Bu tür açıklamalar halkın arasına kin tohumları ekmekten, fitne alevini tutuşturmaktan başka işe yaramaz. HDP ilçe başkanı, bir diğer söylemde ise Nur Mahallesi’nde oturan mütedeyyin insanlara yönelik ‘Bir kaç yobaz ailedir’ diyor. 1990'lı yıllarda Kemalistlerin, Türk solunun mütedeyyin insanlara karşı kullandığı yobaz kelimesi ile onların dil ve üslubunu kullanarak Kemalist ve derin güçlerin maşası olduğunu göstermektedir.” dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.