PKK Cizre’de yine provokasyon peşinde

PKK Cizre’de yine provokasyon peşinde

Şırnak’ın Cizre ilçesinde olayları tırmandırmak isteyen PKK’li çetelerin, yandaşlarını HÜDA PAR ile Mustazaflar Cemiyeti ilçe teşkilatlarına saldırtmak için yönlendirdiği ve bu gece 22.00’da saldırmayı planladıkları iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Cizre ilçesinde PKK’li 2 kişinin cenazesinin gömülmesinin ardından olayları tırmandırmak isteyen grupların, HÜDA PAR ile Mustazaflar Cemiyeti ilçe teşkilatlarına saldırma hazırlığına giriştiği belirtiliyor.

Görgü şahitlerinden alınan bilgilere göre, akşam saatlerinden itibaren ilçe merkezinde toplanmaya başlayan PKK’lilerin, yandaşlarını HÜDA PAR ile Mustazaflar Cemiyeti ilçe teşkilatlarına saldırtmak için yönlendirdiği ve bu gece 22.00’da saldırmayı planladıkları iddia edildi.

Öte yandan, akşam saatlerinden itibaren ilçenin birçok mahallesinden silah sesleri yükseldiği ve bazı noktalarda ateş yakan maskeli PKK’lilerin gösteri hazırlığında olduğu belirtiliyor. 

Alibey, Dağkapı ve Ekinciler Caddesinde ise 15-20 kadar yüzleri kapalı PKK’linin polise taş ve molotofla saldırdığı, saldırı anında ise özellikle ‘La ilahe illallah’ diyerek slogan attığı dikkat çekti.  (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.