PKK çoban çocuğu savaşa götürdü

PKK çoban çocuğu savaşa götürdü

Elazığ'ın Palu ilçesinden Tunceli'ye çobanlık yapmaya giden 16 yaşındaki çocuğun PKK tarafından kaçırılarak Irak Kürdistanı'na savaşmaya götürüldüğü iddia edildi.

ELAZIĞ – Palu ilçesinden Tunceli’ye çobanlık yapmaya giden 16 yaşındaki çocuğun PKK tarafından kaçırılarak Irak Kürdistanı’na götürüldüğü iddia edildi.

 

Tunceli’ye çobanlık yapmaya giden oğlu M.K’nin PKK’liler tarafından kaçırıldığını belirten Selahattin Arslan, “Ben Palu Beyhan Barajı’nda geçici işçisi olarak çalışıyorum. İşte iken yabancı bir numaradan beni arayan oğlum, ‘Baba beni PKK’liler kaçırdı. Biz 2 kişiyiz ve şu an Irakta’yız. Baba çok kötü durumdayız beni kurtar’diye feryat etti. Bu arada birden telefon kapandı. Hemen Palu’ya gidip durumu emniyete bildirdim. İfademi aldılar, oğlumun fotoğrafını da alıp ilgileneceklerini söylediler.”dedi.

 

Oğlunun kaçırılmasına tepki gösteren Arslan, “Yetkililere ve oğlumu kaçıranlara sesleniyorum, oğlumu geri getirin. Hani barış olmuştu, herkes çözüm sürecinden bahsediyor. Çözüm sürecinde çocuklarımız neden kaçırılıyor? Ben oğlumu geri istiyorum.”diye konuştu. (Ebubekir Alkan-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler