PKK infaz ettiği gencin mezarını açıp cesedini kaçırdı

PKK infaz ettiği gencin mezarını açıp cesedini kaçırdı

Bir yıl önce Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde PKK’den ayrılmak istediği için infaz edilen Sertip Polat’ın cenazesini defnedildiği yerden almaya giden ailesi, mezarın boş olduğunu gördü.

Geçen yıl Silvan’da yaşanan çatışmalarda örgütten ayrılmak isteği için infaz edilen Sertip Polat’ın ailesi, PKK’liler tarafından Lice’ye defnedilen cenazeyi almak için gittikleri mezarın açıldığını gördü.

Edinilen bilgilere göre, Sertip Polat’ın ailesi çocuklarının örgüt tarafından infaz edildiğini belirterek mezarın açılması ve otopsi yapılaması için savcılığa başvuruda bulundu. Dün saat 16.00 sıralarında Lice’den yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta bulunan Sîsê köyüne giden jandarma, ailesinin de katılımıyla söz konusu mezarı açtı.

Mezarın açılmasından sonra Sertip Polat’ın cesedinin bulunduğu yerden çıkarıldığı görüldü. Mezarın açılacağı haberini alan PKK’lilerin, bir süre önce mezarı açtığı ve Sertip’in kimin kurşunuyla nasıl öldüğünün tespit edilmemesi için cesedi kaçırdığı tespit edildi.

Jandarmanın bu olay üzerine mezarda bulunan ve Sertip’in ölüm yarasına bandajlandığı düşünülen pamuk ve sargı bezlerini aldığı öğrenildi.

Sertip Polat’ın ailesi ise çocuklarının cenazesini alamamanın üzüntüsü içerisinde tekrar Silvan’a döndü. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler