PKK, Kulp Narlıca köyü istikametinde yol kesti

PKK, Kulp Narlıca köyü istikametinde yol kesti

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yol kesen PKK'liler durmayan araca ateş ettiler.

Kulp'a bağlı Narlıca köyü istikametinde yol kesen PKK'liler, yaklaşık 40 aracı durdurarak yolcuları indirip kimliklerine el koydu. Durmayan araca ise ateş edildiği belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, bugün saat 20.00 sıralarında Kulp'a bağlı Narlıca köyü mevkiinde yol kesen PKK'liler yaklaşık 40 aracı durdurarak yolcuları araçlarından indirdi. Durmayan bir araca ise çevre tepelerde bulunan PKK'liler ateş etti. Ölen ya da yaralananın olup olamadığı henüz bilinmiyor.  Araçları durdurulan vatandaşlara yaklaşık 30 dakika PKK propogandası yapıldıktan sonra serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Araçları PKK tarafından durdurulan ismini vermek istemeyen bir vatandaş olayı şöyle anlattı: "Akşam saat 20.00 civarında evimize gidiyorduk. PKK'li bir grup yolumuzu keserek araçtan inmemizi istedi. Kimliklerimizi aldılar bizden daha sonra 'Avrupa bize destek veriyor siz niye destek vermiyorsunuz bize destek verin.' dediler. Bu arada oradan uzaklaşmaya çalışan bir araca ateş ettiler. Silah seslerini fazla çıkmaması için bizim yanımızda bulunan grup ise yüksek sesle ıslık çalıyorlardı. Kaçan araçta ölen ya da yaralanan olup olmadığını tam olarak bilmiyorum. Biz bu yolda sürekli bu tür manzaralarla karşılaşıyoruz."

Öte yandan olay yerine jandarmanın gitmediği öğrenildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.