PKK mağduru çocuklar Bursa’yı gezdi

PKK mağduru çocuklar Bursa’yı gezdi

Türkiye Diyanet Vakfı, Mardin ve Diyarbakır’da PKK’nin çukur siyaseti ile yaşanan çatışmalarda mağdur olmuş 13-16 yaş arasındaki 175 çocuğu Bursa’da ağırlayarak, kentin tarihi ve kültürel zenginlikleri ile buluşturuyor.

PKK’nin çukur siyaseti ile yaşanan çatışmalarda mağdur olmuş 13 ile 16 yaş arasındaki 175 çocuğu Bursa’da ağırlayan Türkiye Diyanet Vakfı  (TDV), çocukları kentin tarihi ve kültürel zenginlikleri buluşturuyor.

Toplam bir ay sürecek olan Bursa kampı süresince Bursa’nın hemen hemen her noktasını ziyaret edecek olan çocuklar, Uludağ Üniversitesi’ni de gezmeyi ihmal etmedi. Üniversitenin kampüsünü ve fakülteleri gezen çocuklar, öğle  yemeğinde de Ulludağ Üniversitesi (UÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Genel Sekreter Prof. Dr. İsmail Sağlam ve üniversite yöneticileriyle bir araya geldi.

Çocuklar Bursa’ya hayran kaldı

PKK’den dolayı mağdur olmuş çocuklara bir nebze olsun yaşadıkları kötü anları unutturmak için Bursa’da bir ay sürecek bir kamp programı düzenlediklerini söyleyen TDV Yurt Müdürü Fuat Kulabaş, “Çocuklarımızın aralarında kentinden ilk kez dışarı çıkanlar var. Bursa’yı çok sevdiler. Henüz 3 gündür buradalar ve gördükleri yerleri hayranlıkla izliyorlar. Burada olmaktan çok mutlular. Çocuklarımızı Bursaspor tesislerine götürdük, Timsah Arena’yı gezdirdik. Bunun yanı sıra tarihi birkaç gezimiz oldu. Daha 25 gün çocuklarımıza Bursa’nın her noktasını göstermeyi planlıyoruz. Yarın Çanakkale’ye de günü birlik bir gezimiz olacak. Sportif ve sanatsal etkinliklerimiz de oluyor. Sabah erken saatlerde çocuklarımıza Geleneksel Türk İslam tarihi sanatları hakkında uygulamalı eğitimler yaptırıyoruz. Örneğin ebru çalışması yapan çocuklarımız ebru sanatının tutkunu oldular. İsteyerek ve severek yapıyorlar. Kısacası çocuklar Bursa’da olmaktan ve Bursa’yı gezmekten oldukça mutlular.” diye konuştu.

UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce ise konuşmasında, ülkenin geleceğinin bu çocuklar olacağını söyledi.

PKK’den mağdur olmuş çocukları üniversitede ağırlamaktan onur duyduklarını vurgulayan Yüce; “Bu ülkenin ve milletin geleceği sizlersiniz. Bugün dünya üzerinde vatanı olmayan insanların ne hallerde olduğunu görüyoruz. Biz Ağrı’dan, Urfa’ya, Çanakkale’den Tekirdağ’a bu vatan için canını veren kahramanların çocuklarıyız. Bizi bir arada tutan vatanımız ve bayrağımızdır. Önce onlar için çalışmalıyız. Eğer onlar yoksa hiçbir hayalimizi gerçekleştiremeyiz. Sonra çok okuyun çocuklar. Aklınıza gelen her konu hakkında okuyun ve bilgi edinin. Özgür ve hür iradeniz ile okuyun ve düşünün. İşte o zaman gerçeklere daha kolay ulaşabilirsiniz” şeklinde konuştu.

UÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. İsmail Sağlam da yaratılan her canlının üstün özellik ve kabiliyetler ile donatılmış olduğuna vurgu yaptı. Misafir çocuklara da bu özelliklerinin farkında olmaları tavsiyesinde bulunan Sağlam; “Önemli olan bu potansiyelinizin farkına varabilmeniz ve kendinizi değerli hissetmenizdir. Kendine, ailesine, ülkesine ve milletine faydalı olmak isteyen kişi bilgi ile donanmak zorundadır. Bilgi ile donanırsak istediğimiz her hedefe ulaşabiliriz. Zamanınızı iyi değerlendirin, kendinize hedefler koyun ve bu doğrultuda çok çalışın” dedi.

Rehber öğretmenleri ile birlikte Uludağ Üniversitesi’nin bir çok farklı noktasını ziyaret eden çocuklar bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. (İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler