PKK Medyasından Büyük Provokasyon

PKK Medyasından Büyük Provokasyon

Diyarbakır Haber Ajansı DİHA bölgede büyük bir provakasyonun peşinde.

Arta arda servis ettiği haberlerle yüz seksen derece dönüş yaparak provakasyonu genişletme çabasına giren PKK`nin ajansı DİHA, kamuoyunu yanıltma çabalarına devam ediyor.

Diyarbakır Merkeze bağlı Karahan köyünde iki gün önce çıkan olaylar üzerinden bölgeyi kaosa sürükleyecek haberler yapan DİHA büyük provakasyon için kolları sıvamış durumda.

Olayla ilgili yaptığı ilk haberini “AKP’liler ile Hizbullahçılar Arasında Çatışma: 1 Ölü 2 Yaralı” manşetiyle okuyucularına aktaran DİHA kısa bir süre sonra yaptığı ikinci haberinde de “Hür Dava Partisi AKP’lilere değil DBP’lilere saldırmış” manşetiyle okuyucularını yanıltarak büyük provakasyona zemin hazırlama çabasına girdi.

DİHA ilk haberinde “Arazi anlaşmazlığı yüzünden daha önce birkaç kez daha karşı karşıya geldikleri belirtilen iki aşiret üyeleri arasındaki gerilim, dün gece aşiret üyeleri arasında silahlı çatışmaya dönüştü.” bilgisini kamuoyuyla paylaşmıştı.
Ancak çok kısa bir süre sonra aynı haber ajansı olayı farklı bir boyuta taşımayı hedefine koydu.

İlk haberinde duyurduğu arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki aşiret arasında yaşanan kavgaya, ikinci haberinde siyasi bir boyut kazandırarak HÜDAPAR’lılar DBP’lilere saldırıp evlerini ve araçlarını yakarak hayvanlarına el koydu şeklinde duyurdu.
Bir yerlerden emir almışçasına haberi temelden değiştiren DİHA büyük bir şevkle iftira dolu servis haberini kamuoyuna duyurdu.

Haberinde HÜDAPAR’lıların son 3 aydır Karahan köyü sakinlerini gece gündüz silahla taradıklarını, köyden çıkarmak için kendilerini tehdit ettiğini iddia etti.

Son 3 aydır gece gündüz silahlarla taranıyorsa bu köy sakinleri, bundan neden hiç kimsenin haberi olmadı?
Yoksa bu köyde telefon kullanılmıyor mu?

İletişim araçları çalışmıyor mu son 3 aydır?

Köy yolları kardan dolayı kapalı da köylüler birkaç kilometre ötede Diyarbakır’a ulaşarak haberi kimseye veremediler mi?
Yoksa yüksek benzin fiyatlarından dolayı mı araçlar kontak kapatmış ki şehre ulaşılmıyor?

3 aydır gece gündüz taranan köylüler var ama bundan kimsenin haberi yok?

Bu kadar aleni yalanlarla Aziz Kürt halkını kandıracağını zanneden DİHA ve zihniyetine bu halk gereken cevabı verecektir.
Karahan köyünde yaşanan olayın aslı şudur:

Görgü tanıklarının İlke Haber Ajansına yaptıkları açıklamalarda; yaşanan gerginliğin uzun bir süredir devam ettiğini, Hür Dava Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı Uzlaşma Komisyondan oluşan bir grubun 2 taraf arasında barışın sağlanması için devreye girdiğini belirttiler.

2 aile arasında sürdürülen arabuluculuk girişimlerinin iyi gittiğini ve barışın sağlanmak üzere olduğunu ifade eden görgü tanıklarından. E.K, dün akşam beklenmedik bir anda taraflardan birinin devam eden bu arabuluculuğa rağmen yol keserek bir araç yaktığını belirtti.

Görgü tanıkları: “insan dolu bir minibüsü taradılar. Arabulucu olmak için köye gelen kalabalığın üzerine silahlarla saldırdılar. Yaşanan bu menfur saldırıdan dolayı barış için başlatılan girişimin sonunda kan aktı.” dediler.

Saldırı sonucu Şeyhan aşiretine mensup arabuluculardan Adil Karacadağ’ın hayatını kaybettiğini belirten E.K, olaylardan dolayı köyde gerginliğini devam ettiğini belirterek, böylesin sulhun yapılmasına yakın bir günde yapılan bu saldırının fitneye sebebiyet verdiğini ifade etti.

Olayın aslı bu iken PKK ağzıyla haber yapan DİHA’nın olayı iki ayrı yöne çekerek okuyucularını yanıltmak istemesi akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Ayrıca DİHA, HÜDAPAR’lıların burada IŞİD’çileri eğittiğini iddia etti.

HÜDA PAR’ın veya Hizbullah’ın IŞİD’le uzaktan yakından herhangi bir bağının-bağlantısının olmadığını çok iyi bildikleri halde sırf kamuoyunu yanıltma yoluyla muhaliflerini ezeceğini düşünen PKK ve ağzı konumundaki DİHA’ya Aziz Kürt halkı gereken cevabı verecektir.

Irak Kürdistan’ında Peşmerge’nin kuracağı bir Kürt devletine destek standına saldırarak karşı olduklarını gösteren PKK’nin “Kürdistan kurulacaksa biz kurarız, Peşmerge’nin kurmasına izin vermeyiz. Biz kurmasak Kürdistan’ın kurulmasına izin vermeyiz” şeklindeki zihniyetine gereken cevabı Aziz Kürt halkı verecektir.

PKK, eline büyük bir koz geçmişçesine diline doladığı “IŞİD IŞİD” söylemiyle muhaliflerini yıpratıp kökten bitireceğini düşünecek kadar hem kendisi aptal planlar yapıyor hem de Aziz Kürt halkını aptal yerine koyuyor.

Öte yandan IŞİD’in elinden kaçıp Türkiye’ye sığınan Ezidi’leri büyük ölçüde tehdit ederek kullanan PKK, Ezidi’lere gittikleri her yerde IŞİD’i anlatmalarını tembihlemiş durumda.

IŞİD üzerinden aslında İslam’ı hedef tahtasına koyan, ancak İslam’ı hedeflerine koyduklarını açık açık dile getirmekten korkan PKK, IŞİD üzerinden İslam’a ve Müslümanlara olan kinlerini ortaya koymaktadırlar.

IŞİD`in yaptıklarını misal gösteren PKK`nin, yaptıklarının bundan farklı olmadığını Aziz Kürt halkı çok iyi bilmektedir.

Apo’nun kendi ifadesiyle 15.000 Kürd’ün iç infazlarla öldürüldüğü bir zihniyetin, 30 yıldan fazladır on binlerce Kürd’ü çocuk, kadın, erkek, yaşlı demeden vahşice katledilişi unutulmadı ve unutulmayacaktır.

İşte Diha`nın yaptığı birinci haber



 

İşte Diha`nın sonradan yaptığı ikinci haberi

 

Doğruhaber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.