PKK Musa Anter'den Vergi İstemiş!

PKK Musa Anter'den Vergi İstemiş!

Kısa süre önce yayın hayatına başlayan Cizremedya.com sitesi, "PKK'nin ERNK adıyla Musa Anter'den istediği haracın orjinal belgesi" olduğunu ileri sürdüğü bir belge yayınlandı.

Cizremedya.com olarak, 1989 yılında PKK'nın ERNK adıyla Musa Anter'den istediği, o günün parasıyla 3 milyon liralık haracın orjinal belgesine ulaştık...

Belgede; Musa Anter'den istediği haraca "vergilendirme" adının verilmesi dikkatlerden kaçmazken, bu paranın verilmesi için 1 haftalık süre tanınmış.

Belgede ayrıca Musa Anter, istenilen parayı zamanında vermemesi, sorun çıkarması veya ihbar etmesi durumunda mal ve can güvenliğinin tehlikede olduğu dile getirilmiş.

"Sayın Musa Anter

Bundan bir hafta önce size Mardin ERNK Temsilciliği adına gönderilen notta ERNK vergilendirme kanunu gereğince üç milyon TL vergi ile ulusal kurtuluş savaşımıza katkıda bulunmanız uygun görülmüş ve size bu parayı ödemeniz için bir hafta süre tanınmıştı.

Sözkonusu süre şimdi tamamlanmış bulunmaktadır. ERNK vergilendirme kanunu gereğice sizden istenilen üç (3) milyon Lirayı, bu notı getiren şahsa derhal ödemeniz gerekmetedir. Sorun çıkarmanız, parayı ödememeniz veya ihbarda bulunmanız halinde mal ve can varlığınıza şiddetle yöneliceğini görev gereği bildirmekte yarar görüyoruz. İstenilen miktarda parayı anında ödemeniz menfaatınız icabıdır. Devrimci selamlar. 18.9.1989

Biji Eniya Rızgariya Netewa Kurdistan (ERNK)

Mardin ERNK Temsilciliği"

Öte yandan JİTEM/PKK itirafçısı A.Kadir Algan, daha önce yaptığı bir açıklamasında, "Musa Anter'in kızı Rahşan Yorozlu yıllardır babasına PKK/ERNK tarafından gönderilen makbuz ve tehdit mektubunu özel kasasında saklamakta ve kamuoyuyla paylaşmamaktadır." şeklinde bir iddia ortaya atmıştı.

Cizremedya.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler