PKK operasyonunda 42 şüpheli gözaltına alındı

PKK operasyonunda 42 şüpheli gözaltına alındı

Diyarbakır'da PKK'ye yönelik başlatılan soruşturmada, aralarında görevden alınan eski HDP'li belediye başkanlarının da bulunduğu 64 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Diyarbakır merkezli başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul, İzmir, Batman, Adana ve Şanlıurfa'da belirlenen ev ve iş yerlerine düzenlenen operasyonlarda 42 kişi gözaltına alındı.

PKK'nin gizli şehir yapılanması olarak bilinen Kürdistan Demokratik Topluluğu/Türkiye Meclisi (KCK/TM)'ne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binasında aramalar gerçekleştirildi.

DTK binasında yapılan aramalarda ele geçirilen fiziki ve dijital dokümanlarda incelemeler yapılırken, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, DTK'da eylem ve faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle aralarında daha önce görevden uzaklaştırılmış Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir, Silvan Belediye Başkanı Naşide Toprak, HDP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 64 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, haklarında gözaltı kararı çıkarılanların yakalanmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.