PKK operasyonunda aralarında muhtar ve HDP'lilerin de bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı

PKK operasyonunda aralarında muhtar ve HDP'lilerin de bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı

Malatya'da gözaltına alınan şüpheliler ile birlikte bir kaleşnikof, 4 ruhsatsız av tüfeği ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Malatya Valiliği, İl Jandarma ekiplerinin PKK'ye yönelik yaptığı operasyonla ilgili açıklamada,

"İl Jandarma Komutanlığınca, yaklaşan 21 Mart Nevruz Bayramı öncesi ilimizde meydana gelebilecek terör olaylarının engellenmesi, huzur ve güven ortamının sağlanmasına yönelik, yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, sosyal medya üzerinden PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yapan, aralarında muhtar ve HDP üyelerinin de bulunduğu 4 şahıs tespit edilmiştir." denildi.

Valilik açıklamasının devamında, "12 Mart 2020 günü saat 08.00'dan itibaren, Malatya ili, Arguvan ve Kale ilçelerinde sosyal medya üzerinden, PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yapan 4 şahsa ait 6 adreste eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda, şüphelilerin tamamı yakalanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Adreslerde yapılan aramalarda; bir adet Kaleşnikof marka tüfek, 17 adet 7,62 mm çapında Kaleşnikof tüfek mermisi, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, 104 adet av tüfeği fişeği, 3 adet örgütsel kitap/doküman, 4 adet cep telefonu ve terör örgütünü simgelen puşi ve bez parçaları ele geçirilmiştir." denildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin işlemlerine Malatya İl Jandarma Komutanlığınca devam edildiği, şüphelilerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edileceği belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.