"PKK silahlarla bizi hedef alıyordu"

"PKK silahlarla bizi hedef alıyordu"

Suriye'nin Azez bölgesinde bulunan ve geçen hafta PKK'den alınan Marin köyünde yaşayanlar, PKK'nin köyden çıkmasıyla günlük hayatın normale döndüğünü belirttiler.

TSK tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde 20 Ocak'ta başlatılan harekât 14'üncü gününde devam ediyor. Geçen hafta yaşanan çatışmalardan sonra ÖSO unsurlarının kontrolüne geçen Marin köyünde hayat normale dönerken, köylüler, PKK'nin kendilerine uyguladığı zulmü anlattı.

Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’nın karşısında bulunan Burseya Dağı'nın eteğindeki Marin köyü geçen hafta ÖSO'nun kontrolüne geçti. PKK'den alınan Marin köyüne valiliğin organizesiyle götürülen basın mensupları, hayatın normale döndüğü bu köyü görüntülediler.

ÖSO'nun bölgede denetim yaptığı ve köy giriş-çıkışında kontrol noktaları oluşturduğu gözlenirken, kimlik kontrolünün gerçekleştirilip, araçların arandığı görüldü.

İLKHA'ya konuşan Marin köyünün sakinleri, PKK'nin köylerinden çıkmasıyla günlük hayatın tekrar normale döndüğünü ve huzur içerisinde yaşadıklarını söylediler.

PKK'nin kendilerine zulüm uyguladığını belirten köy sakinlerinden Mustafa İsmail, "Buraya ilk önce IŞİD'liler geldi. IŞİD buradan çıktıktan sonra da PKK geldi. PKK'liler bizi burada yaşatmıyorlardı. Silahlarla bizi hedef alıyorlardı. Bizi bir yere bırakmıyorlardı. PKK 4-5 yıldan beri Burseya Dağı'ndaydı ama iki haftadan beri yukarıda kimse kalmadı. PKK varken kimse yukarı çıkamıyordu. Bizler burada sürekli içeride kalıyorduk, dışarıya çıkamıyorduk. Akşam olduğu zaman dışarı çıkmak yasaktı. Köyümüzde PKK yok, biz artık huzurlu bir şekilde köyümüzde yaşıyoruz." dedi.

Artık kendi ülkelerinde huzur içerisinde yaşamak istediklerini anlatan Muhammed Abdullah ise "PKK haindir. İslam'ın aleyhinde Batı ile bir olmuş, birleşmiş." ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan, İbrahim Koçyiğit, M. Sait Çelik - İLKHA)








































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler