PKK tarafından katledilen "Karacadağ Mayın Şehidleri" anılacak

PKK tarafından katledilen "Karacadağ Mayın Şehidleri" anılacak

PKK'nin 1994 yılında Karacadağ bölgesindeki Yıllarca (Gogwerî) köyü yoluna döşediği mayının infilak ettirilmesi sonucu şehid olan 11 köylü, 8 Mart Pazar (yarın) günü kabirleri başında düzenlenecek bir anma merasimi ile yâd edilecek.

PKK'nin 1994 yılında Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Yıllarca (Gogwerî) köyü yoluna döşediği mayının patlatılması sonucu şehid olan 11 Müslüman, Şehidler Kervanı Platformu'nun düzenleyeceği bir programla yarın kabirleri başında anılacak.

PKK'nin 90'lı yıllarda Müslüman Kürd halkına uyguladığı mezalimin şahitlerinden biri de hiç şüphesiz Diyarbakır'ın Karacadağ kırsalıdır. Onlarca mazlum Müslüman Kürdün, PKK'nin bomba ve kurşunlarına hedef olduğuna, katliamların yaşandığına, çocukların kurşundan geçirildiğine tanıklık etmiş yerdir Karacadağ…

PKK'nin zulmüne boyun eğmedikleri için hedef alınan bölgenin dindar halkının yaşadıkları katliamların tanıklarından biri de Yıllarca köyüdür. Yola döşenen mayının infilak ettirilmesiyle 11 mazlumunu şehid verdi. Yaşanan bu elim hadiseden sonra katledilenler "Karacadağ Mayın Şehidleri" diye anıldı.

Karacadağ şehidleri için 8 Mart Pazar günü saat 13.30'da katliamın yaşandığı Gogwerî köyünde bir anma programı düzenleneceğini belirten platform yetkilileri, "Karacadağ Mayın Şehidleri"ni anma etkinliğine tüm halkın davetli olduğunu söylediler.

1994 yılının bahar günlerinde PKK'nin, Karacadağ'ın Gogwerî köyü yoluna döşediği mayının infilak ettirilmesi sonucu; İbrahim Dağtekin, Mele Hıdır Akyol, Bedri Soysal, Muhammed Halil Gölçer, Muhammed Emin Gölçer, Tacettin Parlak, Halil Demir, Kutbettin Ayhan, Muhammed Ayhan, Hacı Ramazan Yeşil, Ramazan Gölçe şehid olmuştu.

İLKHA


Şehîdên Qerecdaxê dê bên bîranîn

Şehîdên Qerecdaxê dê bên bîranîn

Şehîdên Qerecdaxê dê bên bîranîn

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.