PKK vahşeti Konya'da kınandı

PKK vahşeti Konya'da kınandı

HDP'nin sokağa çıkma çağrısının ardından Doğu ve Güneydoğu'da PKK/HDP yandaşları tarafından vahşice katledilenler için Konya'da gıyabi cenaze namazı kılındı. Yapılan açıklamada saldırılar kınanarak, "Kobani'nin kaçkınları Diyarbakır'da kahramanlık yapamaz

KONYA - Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde son günlerde yaşanan PKK vahşetinde barbarca katledilenler için Şerafettin Camiinde Cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazdan sonra yapılan açıklamada saldırılar kınandı.

 

Cenaze Namazını Abdullah Musillioğulları kıldırdı. Cenaze namazının ardından basın açıklamasını Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Konya İl Başkanı Halis Özelçi okudu.

 

HDP'nin çağrısının ardından yaşanan sokak vahşetine değinen Özelçi, “PKK HÜDA PAR'a saldırıyor. İŞİD Kobani'de YPG/PKK'ye saldırıyor, PKK Türkiye'de İslami sivil toplum kuruluşlarına saldırıyor. Kurban eti dağıtan HÜDA PAR üyelerini vahşice katledip İslam’a ve Müslümanlara olan kininden dolayı hıncını alamayıp mübarek bedenlerini ateşe veriyor. İŞİD Kobani'ye saldırıyor, PKK Diyarbakır'ı, Batman'ı, Siirt'i, Şırnak'ı, Adana'yı, Urfa'yı, Ağrı'yı, Van'ı yakıyor.” dedi.

 

“PKK adamları balkonlardan aşağı atıyor, olmadı arabalarla eziyor, olmadı kafalarını taşlarla eziyor, kinleri dinmedi bir de cesetleri yakıyorlar.” diyen Özelçi, PKK’nin asıl amacının bölgeyi zayıflatıp Amerika ve uşaklarına müdahale zemini hazırlamak olduğunu söyledi.

 

"Mesele Kobani değil, mesele şehirleri yakıp yıkmaktır"
Özelçi, “PKK dün Kobani'de kendinden başka grupları oradan sürerek, Kobani'yi savunmasız bıraktı kendileri de şimdi savunamıyorlar. Bu ihaneti şimdi de burada yapmaya kalkışıyorlar. Kendinden başka kimseye hayat hakkı tanımıyorlar.

 

Artık anladık ki, mesele Kobani değil. Mesele şehirleri yakıp yıkmaktır. Mesele Kürtler arasında kavga başlatmaktır. Mesele bölgeyi zayıflatıp Amerika ve uşaklarına müdahale için zemin hazırlamaktır. Mesele ikinci bir gezi kalkışması yaratmaktır. Sizin için öldürülen canların bir kıymeti harbiyesi yoktur, yakılan ve yıkılan dükkanlar düşman mevzileri, öldürülenler düşman değil. Mesele Kobani değil. Eğer mesele Kobani olsaydı Kobani halkına bağrını açan bu halka bu zulmü reva görmezlerdi. Eğer mesele Kobani olsaydı Kobani'nin kardeş şehirlerini yakıp yıkmazlardı. Acılarına acı katmazlardı?” dedi.

 

Düşmanlıklarının Amerika'yı rahatsız eden HÜDA PAR ve İslami Sivil Toplum kuruluşlarına olduğunu ifade eden Özelçi, “Mesele onları rahatsız eden bütün Müslümanlardır. Soruyorum size bugüne kadar saldırdığınız HÜDA PAR ve çevresinden İŞİD'i destekleyen bir açıklama duydunuz mu? Hayır. Bu camiadan 10 yıldır size yapılan bir saldırı var mı? Hayır. Sizin partinize, derneğinize, insanınıza bu camiadan bir haksızlıkları olmuş mu? Hayır. Suriye'de veya başka bir bölgede bu camianın mensupları savaşıyor mu? Hayır. O zaman mesele Kobani değil, mesele Müslümanları bölgeden söküp atmak, onları yok etmektir. Kendinden başkasına siyasal ve sosyal hayat hakkı tanımamaktır.

 

Mısır'da katliam yapılırken ses çıkarmayanlar, Filistin yıkılırken ses çıkarmayanlar, Irak yanarken oturup seyredenler, Suriye yakılıp yıkılırken zalimlerle işbirliği yapanlar, bugün gelip de bize mazlum edebiyatı yapmasınlar, mağdur rolü oynamasınlar. Artık o numaralarınızı yemezler.” şeklinde konuştu.

 

Özelçi, “Kobani’nin kaçkınları Diyarbakır'da kahramanlık yapamaz. Kobani'den kaçanlar gelip de ülkemizde bize kahramanlık taslayamazlar.”  ifadeleriyle konuşmasına son verdi. (Hamza İrasul, İsmail Yılmaz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.