"PKK Yalçın'ı tehdit etti, haraç istedi"

"PKK Yalçın'ı tehdit etti, haraç istedi"

Bingöl'de katledilen HÜDA PAR üyesi Fethi Yalçın'ın, BDP'ye (HDP/DBP) oy vermediği için PKK tarafından tehdit edildiği ve kendisinden haraç istendiği ortaya çıktı.

BİNGÖL - Karlıova ilçesi Kale Mahallesinde PKK tarafından katledilen HÜDA PAR üyesi Fethi Yalçın’ın, BDP'ye (HDP/DBP) oy vermediği ve kesilen 3 bin TL’lik haracı vermediği için katledildiği belirtildi.

HÜDA-PAR’a oy verdikten sonra ölüm tehditleri alan ve daha sonra bundan dolayı kesilen haracı vermediği için PKK tarafından Karlıova’da öldürülen Yalçın’ın daha önce katledilen Tiryaki ile de samimi arkadaş olduğu öğrenildi.

Daha önce katledilen Tiryaki gibi HDP’ye oy vermediği için PKK tarafından tehdit edilen Yalçın'a da, 3 bin TL ‘HDP’ye oy vermedin’ cezası kesildiği öğrenildi. Yalçın'ın bu parayı vermediği için katledildiği belirtildi.

"Babam Allah yolunda gittiği için şehit edildi"
Yalçın'ın Sevim (14), Ertan (12), Dicle (12) ve 6 aylık Efkan adlı 4 çocuğu vardı. Yalçın'ın büyük kızı Sevim Yalçın, “Babamın hiç kimseyle bir sorunu yoktu. İşine gidip geliyordu. Ben yaklaşık bir ay okulda olduğum için evde yoktum. Daha sonra amcam, annen hastadır eve gidiyoruz dedi. Eve gelince babamın şehit edildiğini öğrendim. Babam Allah yolunda gittiği için şehit edildi. Allah onların belasını versin.” dedi.

"Bu katillerin bir an önce bulunmasını istiyoruz”
Kale Mahalle muhtarı ve katledilen Fethi Yalçın’ın amcaoğlu,  Aydın Yalçın, “Yapılan bu saldırıyı kınıyorum. Allah belalarını versin. Fethi Yalçın'ı kim katletmişse, biz onların peşini bırakmayacağız. Bu katillerin bir an önce bulunmasını istiyoruz. Fethi'nin hiç kimseye bir zararı yoktu. Fakir ve zararsız bir insanı yok yere katlettiler.” dedi.

"Yolun ortasında 33 mermi sıkıyorlar, 23 kurşun isabet etmiş”
Fethi Yalçın'ın sabah işine giderken yolu kesilerek vahşi bir şekilde katledildiğini belirten Yalçın, "Tam yolun ortasında 33 mermi sıkıyorlar. 23 kurşun isabet etmiş. 9 kurşun da boşa gitmiş. Böyle bir şey olamaz, bu ne biçim vahşet bunu yapanlar, insanlıktan nasibini almayan kişilerdir.” ifadelerini kullandı.

“Bu alçakça saldırı yapanlar, kimin adına kimi vuruyor”
Muhtar Yalçın, “Şuanda vatandaş çok zor durumdadır. Biz Kürt halkı olarak, hep böyle çile mi çekeceğiz? Allah aşkına Kürd Kürdü vurur mu? Bu insanların ne suçu var? Bu Fethi'nin kime ne zararı dokundu? Arkada 4 yetim çocuk kaldı. En küçük çocuğu daha baba şefkatini his etmeden ve babasını tanımadan o bu dünyadan göçüp gitti. Bu alçakça saldırı yapanlar kimin adına kimi vuruyor. Gelsinler bunun izahını yapsınlar.”dedi.

“Bu canı Allah vermiş alanda yine o dur”
Muhtar Yalçın konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yok yere bu mazlum insanı vuranların Allah belasını versin. Bu canı Allah vermiş yine alan da o dur, kimseden korktuğumuz da yoktur. Gelen aracın plakasız olduğu söyleniyor. Sabah erkenden gelmiş ve buraları gözetlemişler. Karlıova merkezden değil de köyler tarafından gelmişler ve olayı yaptıktan sonra büyük ihtimalle yine o tarafa kaçmışlar. Fethi’yi araçtan inmeden tarayıp kaçmışlar."

"Önce konuştular sonra kurşun yağmuruna tuttular"
Olayın görgü tanıklarından N.C ve F.C. beyaz bir kango model araçla gelen saldırganların Fethi Yalçın’ı bir süre konuştuktan sonra kurşun yağmuruna tuttuklarını anlattı. F.C saldırganların daha sonra köyün içinden geçerek kaçtığını söyledi.

Görgü tanıklarından N.C, olayı şu şekil anlatı: “Olayı yapanlar beyaz bir kangoyla geldiler. İki kişi araçtan inip, Fethi’yi sordular. Yaşları 35 civarında, zayıf ve sarışındılar. Konuşmalarından anladığım kadarıyla bu çevrenin insanlarıydılar. Çünkü her yerin bir konuşma şekli var. O saldırganların konuşmaları ve tavırlarından Karlıovalı olduklarını anladım.”

Başka bir görgü tanığı F.C ise Fethi'nin vurulduğu yerin az ilersinde yürüyordum. Fethi de arkamda geliyordu. O anda beyaz bir kango Fethi'nin yanına geldi. Onunla az bir şey konuştuktan sonra Fethi’yi kurşun yağmuruna tuttular."  (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.