PKK/BDP'nin Hedef Gösterdiği İmama Halk Sahip Çıktı

PKK/BDP'nin Hedef Gösterdiği İmama Halk Sahip Çıktı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde gayri İslami adetler hakkında halkı bilinçlendirdiği hutbeleri nedeniyle PKK'ye yakın çevreler tarafından hedef gösterilen imama ilçe halkı sahip çıktı.

Silvan gayri İslami adetlere karşı halkı uyardığı hutbesi nedeniyle önce PKK'ye yakın haber siteleri, ardından da BDP Silvan İlçe Başkanı tarafından hedefe konulan TOKİ Camii imamı Abdussamet Bozkır'a ilçe halkı sahip çıktı.

22 Mart Cuma günü verilen hutbe, ilk olarak 80 gün sonra yani 8 Haziran tarihlerinde bir haber sitesi tarafından çarpıtılarak gündeme getirildi, daha sonra BDP ilçe Başkanı Kerem Canpolat yaptığı açıklamayla imamı hedef gösterdi.

İmam Bozkır'ın İslam ahlakını anlatarak kadınlı-erkekli düğün, şenlik ve festivallerin toplumu yozlaştırdığını belirttiği hutbesini eleştiren BDP'li Canpolat, İslam'da haram kılınan bu tür birlikteliklerin, Müslüman Kürtlerin bin yıllardan beri süren gelenek, görenek ve adetleri olduğunu ileri sürdü.

İmam Abdussamet Bozkır'ın görevden alınması için müftülük nezdinde girişimlerde bulunduklarını belirten BDP'li Canpolat, "Bu imamın ilçemizde görev yapmasını istemiyoruz" diyerek Müslüman halk adına konuştu.

"İmam yanlış yapmadı, yanlışı düzeltti"
TOKİ Camii cemaatinden Basri Seyitnur söz konusu kirli kampanyaya tepki göstererek, "İmamımızdan yanlış bir şey görmedik. Aksine Camide ve toplumda yanlış olan bir şeyler varsa düzelttiğini gördük" dedi.

"Kürtlerin değerlerine hakaret edilmedi, söylenenler çarpıtma"
Cami müdavimlerinden Molla Hida Çiçek ise, "Ben dört yıldan beridir bu camide Seyda Abdussamet Bozkır'ın arkasında namaz kılıyorum. O bahsi geçen hutbede ben de buradaydım. Hakkında söylenen şeyleri söylediğini görmedim, duymadım. Bir de imamın 'nevruza gidenler kâfirdir' dediği iftirasını halk arasında yaymışlar. Kesinlikle Seydanın ağzından böyle bir söz çıkmadı. Cami cemaati olarak kendimize çeki düzen verelim diye 'İslam'ın yolu budur, küfrün yolu ise budur. Kendimizi ve çocuklarımızı Cehenneme ateşinden koruyalım' demiştir" diye konuştu.

"İmam Hazrolu bir Kürt, Kürtlerin değerlerine hakaret etmedi"
Molla Hida Çiçek son olarak, aslen Hazrolu bir Kürt olan İmam Abdussamet Bozkır'ın Kürtlerin değerlerine hakaret ettiği şeklindeki yalanlara halkın inanmadığının altını çizerek, "Kimse bir kesimi Kürtlerin tümü ile özdeşleştirmesin. Biz çocuklarımızı Kur'an eğitimi almaları için Seydanın yanına gönderiyoruz ve kendisinden memnunuz" ifadelerini kullandı.

"Halk imamı sevdiği için bu iftirayı attılar"
Cami Cemaatinden Cemal Bayğut ise, kendisinin de söz konusu hutbede bulunduğunu ve İmam Abdussamet Bozkır'ın iddia edilen sözleri kullanmadığını belirterek, "Seyda sadece Ramazan ve Kurban Bayramlarının bizim için mübarek bayramlar olduğunu ve bunları kutlamamız gerektiğini söyledi. Biz Seydanın bir hatasını görmedik. Seyda buranın yöneticisi olduğu ve halk onu sevdiği için bu iddialar ortaya atılıyor. Bu iddiayı ortaya atanlar ideolojik yaklaşıyor. Üç senedir bu camideyim ve cemaat onu seviyor" şeklinde konuştu.

"Biz imamdan memnunuz, sıkıntısı olanları bilmiyoruz"
Cami müdavimlerinden Ferdi Bey ise, Molla Abdussamet Bozkır'ın Kürtlere hakaret edecek bir ifade kullanmadığını ve imamdan memnun olduklarını kaydederek, "Burada onun büyük hizmetleri oldu. Caminin halılarını değiştirdi. Klima aldırdı. Hatta caminin kıblesi yanlıştı bunu düzeltti. İmamımız cami için hizmet ediyor. Herkes ondan memnun. Sıkıntısı olanların ne tür sıkıntıları olduğunu bilemiyoruz" dedi.

"Bu çamuru atmak isteyenler ideolojik davranıyor"
Cami cemaatinden Salih Bakıcı da, "işyerimizin buraya yakın olması hasebiyle cuma namazlarını burada kılmaktayız. Hocayı seviyoruz. Dini temayülü yüksek olan bir imam. Söz konusu hutbede hoca vaaz verirken de pür dikkat dinledim. Hutbede Kürtlerin değerlerine hakaret edecek söylemleri işitmedim. Hocaya bu çamuru atmak isteyenler ideolojik davranıyor. İmam Bozkır'ı dinleyenler onu yanlış anlamış olabilirler. Seyda kişilik konusunda takdir edilebilecek bir imamdır" diye konuştu.

"Cübbeden hutbeyi çaldılar, karalayacak ifade bulamayınca iftiraya sarıldılar"
Cami müdavimlerinden Mustafa Çetinkaya da, 22 Mart'taki hutbede kendisinin de bulunduğunu ve imamın aşağılayıcı, rencide edici söz söylemediğini vurgulayarak, "İmamın kendisi ve cemaatin çoğu Kürt. Kendisinin bu sözleri söylemesi imkânsız. Seydanın okuduğu hutbenin yazısı belli. İşin en kötü tarafı da imam hutbeden çıktıktan sonra biri imamın cübbesindeki hutbeyi çalıp onu şikâyet ettiler. Yazıda rencide edici bir şeyler bulamadıkları için, bu defa da cami cemaatinin ondan memnun olmadığını ve çocuklara Kur'an dersi vermediğini iddia ettiler. Bunun üzerine müftülük cami cemaatinden şahit istedi. Şahitler 'imamdan memnunuz, böyle bir şey yok' dediler. Bununla birlikte Seyda TOKİ 2. etabın yani 5 binanın sorumlusu. Camiye gelen çocukların yüzde 80'i onun etabından. Cami cemaatinin çoğu onun etabından. Sevilmeyen birisi bunca hizmeti yapabilir mi? Kim bunu uydurmuşsa karalama amaçlı uydurmuş. İmamımızdan memnunuz ve onu seviyoruz" ifadelerini kullandı. (Yusuf Batı - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.