PKK/HDP saldırılarına bir kınama da Bursa'dan

PKK/HDP saldırılarına bir kınama da Bursa'dan

HDP'nin sokağa çıkma çağrısının ardından İslami kurumlara yönelik saldırıları kınayan HÜDA PAR Bursa il teşkilatı, saldırılara sessiz kalmayacaklarını belirtti.

BURSA - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bursa İl Başkanlığı ve Mustazaflar Cemiyeti Bursa şubesi düzenledikleri kitlesel basın açıklamasıyla PKK/HDP yandaşlarının İslami kurumlara yönelik saldırılarını kınadı.

 

Açıklama öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek, PKK/HDP’li çetelerin bugüne kadar gerçekleştirdikleri saldırılara, halkın huzuru bozulmasın diye sabrettiklerini ve sürekli sükunet çağrısı yaptıklarını vurguladı.

 

“HÜDA PAR saldırılara boyun eğmeyecek”
Son günlerde artan vahşi saldırıların sabır sınırını aştığını ifade eden Şimşek, bundan sonraki tutumlarının parti genel merkezlerinin de açıkladığı gibi saldırılara boyun eğmeme ve kendi müdafaalarını yapmak olduğunu söyledi.

 

“Bu vahşet İsrail’in veya Budistlerin değil, PKK çetelerinindir”
Daha sonra kısa bir konuşma yapan Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şube Başkanı İsa Güvendik, PKK saldırılarında katledilenlerin resimlerini göstererek, “Resimlerde gördüğünüz insanlar biri 3'üncü kattan atılmış kafası taşla ezilmiş. Herkesin aklına şu gelir ki, sanki burası Filistin ve bu zulmü yapan İsrail askerleridir. Ama burası ne Filistin’dir, ne de bu vahşeti işleyenler İsrail askerleridir. O kafası taşla ezilen Diyarbakırlı Hasan'dır ve bunu yapan da PKK ve HDP çeteleridir. Yanındaki diğer resimde yanmış insan var, öldürülmüş üstünden araçla geçilmiş ve sonra cesedi yakılmış insan. Sanki dersiniz ki, burası da Myanmar bunu da sanki alçak Budistler yapmış. İşte onların ikizi olan, onlar gibi alçak olan PKK ve HDP çeteleri yapmıştır.” dedi.

 

Güvendik’in konuşmasının ardından basın açıklamasını okuyan Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şube Başkan Yardımcısı eğitimci Hasan Şenol, Kobani olayını bahane eden kalabalık HDP/PKK'li grubun, çoğunlu Doğu ve Güneydoğu'da olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinde İslami parti dernek ve STK binalarına yönelik fiili saldırı gerçekleştirdiğini anlattı.

 

“Halkımız, kendisine yönelik hiçbir saldırıya seyirci kalmayacaktır”
Halkın can ve mal emniyetinin büyük ölçüde ortadan kalktığı bu durumu fırsat bilen PKK/HDP yandaşlarının, birçok İslami sivil toplum kuruluşu, okuma salonu ve dershaneye yönelik saldırılar gerçekleştirdiklerini ifade eden Şenol, “Bu saldırılarda onlarca kişi hayatını kaybetmiş, birçok işyeri ve market yağmalanmış, huzur ve güven ortamı ciddi biçimde darbe almıştır. Herkes şunu çok iyi bilsin ki, dindar halkımız, kendisine yönelik hiçbir saldırıya seyirci kalmayacak, meşru müdafaa hakkını tereddütsüzce kullanacaktır.” diye konuştu.

 

Şenol, “Şu asla unutulmamalıdır ki, HÜDA PAR ve Mustazaflar Camiası kurulduğu günden bu yana en azgın saldırılar karşısında geçmişte olduğu gibi bu gün de asla geri adım atmamış ve atmayacaktır.” dedi.

 

Halkın ve basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği basın açıklaması yapılan konuşmaların ardından sona erdi.  (Zeki Aras - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.