PKK'liler evlat nöbetindeki aileye saldırı teşebbüsünde bulundu

PKK'liler evlat nöbetindeki aileye saldırı teşebbüsünde bulundu

Çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle yaklaşık bir senedir HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbetine katılan Süleyman Aydın, dün gece Sur ilçesindeki evinde PKK'lilerin saldırısına maruz kaldı.

Çocuk yaşta kaçırılan oğlu Özkan Aydın için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbetine katılan ailelerden baba Süleyman Aydın, kendisine yönelik yapılan tehditlere rağmen mücadelesinden vazgeçmeyeceğini, çocuğunu alana kadar evlat nöbetini sürdüreceğini söyledi.

Bugün itibariyle 362 gündür HDP binası önünde beklediklerini hatırlatan Aydın, "3 Eylül'de evlat nöbetine katılmaya karar verdik. İlk 3'üncü ayda Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'liler tarafından tehdit edildim. Bana bu eylemi sonlandırmamı söylediler. Ben, bu eylemi sonlandırmayacağımı ve sonuna kadar devam ettireceğimi söyledim." dedi.

HDP'lilerin farklı yöntemlerle kendisini vazgeçirmeye çalıştıklarını belirten Aydın, "Kurban Bayramı'ndan 3-4 gün önce HDP'liler evime gelerek 'size yardım edelim. Çalışanınızın olmadığını biliyoruz. Bu eylemi sonlandırın.' diyerek uzlaşmak istediler. Bizler yönelttikleri tüm teklifleri reddettik ve evimizden kovduk." ifadelerini kullandı.

"Bunların hiçbir tehdidine aldırış etmiyoruz"

Son olarak dün gece yaşanılanları aktaran Aydın, "Bu yaptıkları yetmiyormuş gibi dün gece saat 23.55'te siyah şapkalı ve kamuflajlı 3 PKK'li evimin penceresine yaklaştılar. Bu şahıslar elleriyle pencereye vurarak ev halkının dışarıya çıkmasını söylemişler. Eşimin ve çocuklarımın bağırmasıyla çevredeki komşularımız olayı fark ettiler. Aynı zamanda 155'i arayarak olayı haber vermemiz üzerinde kısa sürede polis ekipleri olay yerine geldi. Yapabilecek bir şeylerinin olmadığını fark eden PKK'liler, damdan dama atlayarak kaçıp gittiler. Biz bunların hiçbir tehdidine aldırış etmiyoruz. Kendilerince bize gözdağı vermek istiyorlar." şeklinde konuştu.

Evlatlarının kendilerine teslim edilmediği müddetçe nöbetlerine devam edeceklerini vurgulayan Aydın, şunları aktardı:

Allah aşkına bu HDP'liler ellerini vicdanlarına koysunlar. 15 yaşındaki çocukları zorla dağa göndermişsiniz, evimize kadar geliyor bizleri tehdit ediyorsunuz. Burada bekleyişimizden rahatsız olduğunuzu biliyoruz ve madem rahatsız oluyorsunuz evlatlarımızı bize verin, nöbeti sonlandıralım.

"362 gündür kapınızda feryat eden annelerin sesini neden duymuyorsunuz?"

PKK'nin vahşi yüzüne de dikkat çeken Aydın, "İlk günden beri dile getirdiğim gibi şayet burada güvenliğimiz sağlanmamış olsaydı şimdiye kadar büyük bir katliam yaşanmıştı." dedi.

Aydın, "Bizler HDP gibi kürtlüğümüzü inkâr etmemişiz ama Türkiye devletinin Kürdüyüz, HDP'liler gibi Amerika'nın Kürdü değiliz. Basın açıklamalarında annelerin en hassas noktaları olduklarının belirtiyorlar. 362 gündür kapınızda feryat eden annelerin sesini neden duymuyorsunuz? Çocuklarımızda gelmeden asla bir yere gitmiyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA


PKK'liler evlat nöbetindeki aileye saldırı teşebbüsünde bulundu

PKK'liler evlat nöbetindeki aileye saldırı teşebbüsünde bulundu

PKK'liler evlat nöbetindeki aileye saldırı teşebbüsünde bulundu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler