PKK'liler Lice yolunda hendek Açtılar

PKK'liler Lice yolunda hendek Açtılar

PKK'lılar 4 günden beri trafiğe kapalı durumda olan Diyarbakır - Bingöl karayoluna bu defa da kepçeyle hendek kazarak yol kesti.

Diyarbakır- Bingöl karayolu, 4 günden trafiğe kapalı durumda. Kocaköy ilçesinden itibaren Lice ve Bingöl’ün Genç ilçesine kadar karayolunu kapatan PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H), şimdi de yola hendek açtı. DiyarbakırBingöl karayolunun 60’ıncı kilometresine kepçeyle açılan hendeğe, Sabah saatlerinde bir otomobil düştü. Ağır yaralanan sürücü hastaneye kaldırıldı.

ARAÇLARIN GEÇİŞİNE İZİN VERMİYORLAR

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde karakol yapımını protesto eden PKK sempatizanları, bir aylık aradan sonra bir kez daha yolu trafiğe kapattı. 27 Nisan’da yolu kaparak iki uzman çavuşu kaçıran PKK’lılar, HDP’lilerin araya girmesiyle uzman çavuşları bırakmış, eylemi sonlandırmışlardı. Hafta sonu tekrar eylem başlatan PKK’lılar, iki noktada yolu kapattı. Diyarbakır –Bingöl karayolu, Kocaköy-Lice arasında bulunan Fis Ovası ile Lice-Genç arasında bulunan Tabantepe bölgesi dört gündür kapalı. Bölgede kimlik kontrolü yapan örgüt yandaşları, araçların geçişine izin vermiyor.

ULAŞIM FARKLI GÜZERGAHTAN SAĞLANIYOR

Bunun üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, örgütün yolu kapattığı bölgeye araç geçişini yasakladı. Jandarma, Kocaköy, Hani ve Lice ilçesi girişlerindeki kavşaklarda yolu trafiğe kapattı. Diyarbakır’dan Lice’ye gidişler Hani ilçesi üzerinden sağlanarak örgütün yolu kapattığı Fis Ovası atlanmış oluyor. Bingöl- Diyarbakır arasındaki ulaşım ise Elazığ üzerinden sağlanıyor.

KEPÇEYLE ÜÇ METRE GENİŞLİĞİNDE HENDEK AÇTILAR

YDG-H üyeleri ile PKK milisleri, Diyarbakır-Bingöl karayoluna şimdi de üç metre genişliğinde ve yaklaşık 1,5 metre derinliğinde hendek açtı. Alınan bilgiye göre, yüzü kapalı 10-15 kişilik eylemci grup, Lice’nin Çakıl köyü yolundan geçen bir iş makinesini gasp etti. Kepçeyle Kayacık kavşağına kadar gelen grup, buradaki ana yola hendek açtı. Yolun kör noktasına açılan hendeğe 31 plakalı bir otomobil düştü. Ağır yaralanan sürücü, çevredeki köylüler tarafından hastaneye kaldırıldı. Jandarmanın gece yarısı bölgeye giderek yolu kontrollü olarak trafiğe açtığı, sabahın saatlerinde ise yolun tekrar kapatıldığı belirtildi.

GENELKURMAY: YOL TRAFİĞE AÇILDI

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü grupları tarafından 24 Mayıs'ta kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolunun jandarma operasyonları sonucu 27 Mayıs'ta saat 12.00 itibariyle eski Hani yolu üzerinden, ayrıca normal karayolunun da kontrollü olarak trafiğe açıldığını bildirdi.

YARIM SAAT SONRA KAPANDI

Diyarbakır-Bingöl karayolu, jandarmanın açmasından yarım saat sonra yeniden kapandı. Fis Ovası bölgesinde anayola hendek açan eylemciler, alternatif olarak kullanılan tali yola da hendek kazdı.

Diyarbakır'dan Lice ve Genç üzerinden ulaşım sağlanamıyor. Araçlar Hani istikametine yönlendiriliyor. Diyarbakır -Bingöl ulaşımı ise Elazığ üzerinden sağlanıyor. Bölgede Fis Ovası ile Abalı'da yolun kenarına çadır kuran bir grup, bölgede karakol inşaatlarına karşı çıkıyor. 

YOL YENİDEN KAPANDI

Güvenlik güçleri ulaşımı sağlamak için öğle saatlerinde Fis Ovası'na kepçe ve dozer sevk etti. Hendeğe düşen araç güvenlik güçleri tarafından çıkarıldı. Ancak toprakla kapatılan hendek eylemciler tarafından yarım saat sonra yeniden kazıldı. Bunun üzerine yol tekrar ulaşıma kapandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.