PKK'liler yola hendek kazıp köprüyü tahrip etti

PKK'liler yola hendek kazıp köprüyü tahrip etti

Diyarbakır-Bingöl karayolunu kapatan PKK'liler, güvenlik güçlerinin doldurduğu hendekleri yeniden açtı, ardından da Çellik Köprüsü'nü tahrip etti.

Diyarbakır-Bingöl kara yolu geçtiğimiz cumartesi gününden beri kapalı. PKK’liler tarafından 8 gün önce ulaşıma kapatılan kara yolunu açmak için dün sabah bölgeye giren güvenlik güçleri, yoldaki 7 hendeği doldurduktan sonra akşam çekildi. Güvenlik birimlerinin bölgeden çekilmesi ardından örgüt sempatizanları, kapatılan hendekleri yeniden açtı.



KOMANDOLAR ÇIKTI, PKK HAREKETE GEÇTİ

Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve Komando timlerinin bölgeden çıkmasının ardından örgüt sempatizanları, kapatılan hendekleri tekrar açtı, ardından da Diyarbakır -Lice yolundaki en önemli köprü olan Çellik Köprüsü’nü tahrip etti. Ayrıca, iş makineleriyle köprünün iki tarafında çok sayıda yeni hendekler açıldı. PKK’lılar, yolu kontrol eden bölgelere tekrar yerleşerek yeni çadırlar kurdu. Bölgede dün yaşanan askeri hareketlilikten ise eser kalmadı. Jandarma, sadece Kocaköy, Hani ve Lice kavşaklarında güvenlik önlemi alıyor.



KAPATILAN HENDEKLER AÇILDI, KÖPRÜ TAHRİP EDİLDİ

Diyarbakır-Bingöl karayolunu ulaşıma kapatan PKK’lılar, eylemlerine devam ediyor. Güvenlik güçlerinin kapattığı Diyarbakır-Lice yolundaki hendekler dün gece yeniden açıldı. PKK’lılar, Fis Ovası’nda bulunan ve Diyarbakır-Lice ulaşımını sağlayan Çellik köprüsünü iş makineleriyle yıkmaya çalıştı. Köprü, ayakları taş olduğu için yıkılmadı ancak ulaşımın sağlanamayacağı kadar büyük hasar gördü.

DEMİR KORKULUKLAR VE SULAMA BORULARI SÖKÜLDÜ

Örgüt sempatizanları, köprünün demir korkuluklarını ve sulama borularını da sökerek nehre attı. Köprünün bir daha ulaşıma açılmaması için iki tarafına çok sayıda hendekler açtı, büyük çukurlar oluşturdu. Yolun kapalı olması nedeniyle köylerde ikamet eden vatandaşlar büyük sıkıntı yaşıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.