PKK'lilerden Bingöl halkına hakaret

PKK'lilerden Bingöl halkına hakaret

Bingöl Karlıova Belediyesi tarafından düzenlenen "Güneşin Doğuşu Festivali" ne gelen yüzü kapalı bir grup PKK'li, Bingöl halkına hakaret etti. PKK'lilerden biri, "Bingöl cemaatin yuvası olmuş. Bazılarını parayla kandırılmış, bazıları ise saflığından dolay

BİNGÖL - Karlıova Belediyesi tarafından düzenlenen "Güneşin Doğuşu Festivali" ne gelen bir grup yüzü kapalı PKK'li, Bingöl halkına hakaret etti. PKK'lilerden biri, "Bingöl cemaatin yuvası olmuş. Bazılarını parayla kandırılmış, bazıları ise saflığından dolayı onların peşine düşmüştür." diye konuştu.

 

Karlıova merkezde iki gün süren festival, üçüncü gün güneşin doğuşunun net bir şekilde izlenmesi bahanesiyle 3250 rakımlı Bingöl Dağı Koğ tepesinde devam etti.

 

Çelişkili sözler ve "Silah bırakmayacağız"

Gece saatlerinde festival alanına gelen yüzleri maskeli, PKK'li bir grup alanda kurulan platforma çıktı. Platform üzerinde PKK propagandası yapan ve Rojava'da zalimlerle savaştıklarını ileri süren yüzü kapalı bir kişi, "21'inci yüzyıl fikir yürütme ve yenilik zamanıdır. Bunu böyle bilsinler bu Türkiye Kürdistanı'nda silah bırakılmaz, silah Kürtlerin namusudur." şeklinde konuştu.

 

Bingöllüler parayla kandırılmış

Bingöl'ün cemaatin yuvası olduğunu öne süren PKK'li, "Cemaat tarafından Bingöllüler parayla kandırılmış, bazıları ise saflığından dolayı onların peşine düşmüştür." diyerek Bingöl halkına hakaret etti.

 

Bingöl seçimde bizim olacak

Bugünden sonra yeni bir seçim sürecinin başlayacağını ifade eden PKK'li şahıs, "Bu seçime destek verin. Bingöl Kürtlerin yanında kozmopolitik bir yerdir. Devlet Bingöl'de dinle birleştirilmiş yeni bir kapitalist sistem geliştiriyor. Bingöl yeni seçimde bizim olacak." ifadelerini kullandı.

 

Yapılan konuşmanın ardından grup hızla kalabalığın arasında ayrılıp dağa doğru gittiler.

 

Bu arada "Rojava'da katliam var" şeklindeki dezenformasyon kampanyasının yapıldığı bir süreçte, festivale katılanların çeşitli oyunlar oynayarak halay çekmesi dikkat çekti.

 

Hatırlanacağı üzere önceki gün festival kapsamında düzenlenen At Yarışları ve Sünnet Şölenine Karlıova Kaymakamı Selim Çomaklı ve Belediye Başkanı Reşit Özen de katılmıştı. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.