PKK'lilerin Saldırısı Ajansalara Böyle Yansıdı...

PKK'lilerin Saldırısı Ajansalara Böyle Yansıdı...

PKK'lilerin dün gece Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Mikail Ayık isimli HÜDA PAR üyesini kaçırma girişimi ve ardından kadın erkek gözetmeksizin açtığı yaylım ateşi olayı Ulusal Haber Ajanslarında da yer alırken PKK medyası yine gerçeklikten uzak haber yapmay

PKK'nin Lice'de HÜDA PAR üyesini zorla kaçırmak istemesi ve sonrasında evi yaylım ateşine tutması Haber Ajanslarında şöyle yer aldı; 


Anadolu Haber Ajansı (AA)

Lice'de silahlı saldırı

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Kıyı köyünde Hür Dava Partisi (Hüda Par) üyelerini kaçırmak isteyen silahlı grubun açtığı ateş sonucu 3 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, dün gece Kıyı köyüne gelen silahlı bir grup, Hüda Par üyesi Mikail Ayık ve Ali Ayık'ı kaçırmak istedi.

Ellerini bağladıkları iki kişiyi kaçırmaya çalışan grup ile buna karşı çıkan köylüler arasında gerginlik yaşandı. Silahlı grubun açtığı ateş sonucu Ali Ayık (57), Mikail Ayık (54) ve Nesrin Ayık, yaralandı.

Grup, olayın ardından kaçtı.

Lice Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar yapılan ilk müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Yaralıları hastanede ziyaret eden Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, saldırının 30 Mart yerel seçimler ile bağlantılı olduğunu savundu.

Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını ifade eden Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Bir yılı aşkın süredir çözüm süreci denilen süreçte yeni cenazelerin gelmemiş olmasından dolayı kendilerini sudan çıkmış balık gibi hissedenler 20 yıl önce ölmüş PKK militanlarının taziye çadırlarını yeni kurmaya başladı. Bu da onlara yetmemiş olacak ki yeni bir kan dökülmesi ihtiyacı hissetmektedirler."

Olayın sorumlularının BDP'li yöneticiler olduğunu iddia eden Yapıcıoğlu, "Bu olayın sorumlusu seçim çalışmaları kapsamında Lice'ye giden partili üyelerimize kendi üyelerini saldırtan BDP yöneticileridir. Bu olayın bir tek sebebi var, saldırıya uğrayanların Hüda Parlı olmalarıdır. Bu kabul edilebilir birşey değildir" dedi.


İlke Haber Ajansı (İLKHA)

HÜDA PAR üyesini kaçırmaya kalkıştılar

PKK'li bir grubun gece saat 12.00 sıralarında geldikleri HÜDA PAR üyesi Mikail A'nın evinde kendisini dışarı çıkararak zorla götürmek istemeleri sonrası çıkan arbede de olay yerinde bulunanları otomatik silahlarla taradılar.

Olayın görgü tanıklarından Şükrü A'nın verdiği bilgilere göre olay gece saat 12.00 - 01.00 sıralarında meydana geldi.

2 araç ile köye gelen PKK'lilerin Mikail A.'yı evden çıkardıktan sonra zor kullanarak yanlarına almak istemeleri sonrası Mikail A. ile PKK'liler arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışma sonrası Mikail A'nın kafasına ellerinde ki silahın dipçiğiyle vuran PKK'liler olay yerinde bulunanlarıda otomatik silahlarla taradıktan sonra olay yerinden uzaklaştılar.

Saldırı sonrası götürülmek istenen Mikail A. (52), ağabeyi Ali A.(57) ve Mikail A.'nın evli ve bir çocuk annesi Nesrin A. yaralandı.

Olayda yaralanan bir çocuk annesi Nesrin A'nın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Saldırıya tepki gösteren Mikail A'nın yakınları, bu saldırıların tek sebebinin kendilerinin mütedeyyin bir aile olmalarından kaynaklandığını belirterek, "PKK, bu saldırısıyla bölgedeki Müslüman halkın inançlarını hedefe koyduğunu açıkça ortaya koymuştur." diyerek yaşananlara tepki gösterdiler.

Olayın yaşanmasından hemen sonra Ambulansa haber verilmiş olmasına rağmen Ambulansın olaydan yaklaşık 1,5 saat sonra olay yerine gelmesine de tepki gösteren köylüler, ambulansın geç gelmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu ve bu süreç içerisinde yaralıların çok kan kaybettiğini ifade ettiler. (İLKHA)


CİHAN Haber Ajansı

Diyarbakır'da PKK'lılar köy bastı: 3 yaralı

PKK'lı bir grup terörist dün gece saat 24.00 sıralarında geldikleri Hüda Par üyesi Mikail A.'nın evinde kendisini dışarı çıkararak zorla götürmek istemeleri sonrası çıkan arbede de olay yerinde bulunanları otomatik silahlarla tarandığı belirtildi. Baskında biri ağır 3 kişi yaralandı.

Hür Dava Partisi’nin (Hüda-Par) resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Diyarbakır’ın Lice ilçesi Darakol köyüne saat 24.00 sularında gelen silahlı bir grup PKK'lı, Hür Dava Partisi (Hüda Par) üyesi Mikail A. isimli şahsı kaçırmak istedi. Açıklamada şöyle denildi: “2 araç ile köye gelen PKK'lıların Mikail A.'yı evden çıkardıktan sonra zor kullanarak yanlarına almak istemeleri sonrası Mikail A. ile PKK'lılar arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışma sonrası Mikail A.'nın kafasına ellerindeki silahın dipçiğiyle vuran PKK'lılar, olay yerinde bulunanları da otomatik silahlarla taradıktan sonra olay yerinden uzaklaştılar. Saldırı sonrası götürülmek istenen Mikail A. (52), ağabeyi Ali A.(57) ve Mikail A.'nın evli ve bir çocuk annesi eşi Nesrin A. yaralandı. Olayda yaralanan bir çocuk annesi Nesrin A.'nın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Saldırıya tepki gösteren Mikail A.'nın yakınları, bu saldırıların tek sebebinin kendilerinin mütedeyyin bir aile olmalarından kaynaklandığını belirterek, "PKK, bu saldırısıyla bölgedeki Müslüman halkın inançlarını hedefe koyduğunu açıkça ortaya koymuştur." diyerek yaşananlara tepki gösterdiler.

Olayın yaşanmasından hemen sonra ambulansa haber verilmiş olmasına rağmen ambulansın olaydan yaklaşık 1,5 saat sonra olay yerine gelmesine de tepki gösteren köylüler, ambulansın geç gelmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu ve bu süre içerisinde yaralıların çok kan kaybettiğini ifade ettiler.


Doğan Haber Ajansı (DHA):

LİCE'DE SİLAHLI KİŞİLER EV BASTI: 3 YARALI

DİYARBAKIR Lice İlçesi Darakol Köyü'ne gelen ve kimlikleri öğrenilemeyen silahlı bir grup, yerel seçimlerde muhtar adayı olduğu öğrenilen Mikail Ayık'ı kaçırmak istedi. Aile fertlerinin karşı çıkması üzerine silahlı kişilerin ateş açması üzerine Mikail Ayık ile kızı Nesrin ve oğlu Ali ayık yaralandı. Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, saldırganların PKK'lı olduklarını iddia etti.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Darakol köyünde yaşayan ve yerel seçimlerde muhtar adayı olduğu öğrenilen Mikail Ayık'ın evi dün gece kimlikleri belirlenemeyen silahlı bir grup tarafından basıldı. Silahlı grubun 54 yaşındaki Mikail Ayık'ı kaçırmak istemesi üzerine, evde bulunan Mikail Ayık'ın ağabeyi 57 yaşındaki Ali Ayık ile 22 yaşındaki kızı Nesrin Ayık karşı çıktı. Bunun üzerine saldırganlar ateş açtı.
Açılan ateş sonucu Mikail, Ali, Nesrin Ayık vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla yaralandı. Olaydan sonra silahlı grup evden ayrılırken, köylülerin silah sesleri duyup jandarmaya bilgi vermesi üzerine yaralılar Diyarbakır Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi ile Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılar tedavi altına alınırken, göğsünden yaralanan Nesrin Ayık'ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Olay sonrası Jandarmanın evde yaptığı incelemede kalaşnikof mermi kovanları bulunduğu öğrenilirken, saldırıyı gerçekleştirenlerin 6 kişi oldukları belirlendi. Jandarma olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlatırken, ailenin seçim sırasında da tehdit edildiklerine dair başvurusu bulunduğu öğrenildi.

Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ise evi basan kişilerin PKK'lı olduklarını iddia etti. Aile fertleri içerideyken eve bir grup PKK'lının gelerek Mikail Ayık'ı kaçırmak istemesi üzerine kızı ve kardeşinin karşı çıktığını, bunun üzerine ise PKK'lıların ateş açtığını söyledi. Ailenin Hüda Parlı olduğu için daha önce de tehdit edildiğini belirten Hüseyin Yılmaz, PKK'nın bu şekilde baskısını arttırmaya çalıştığını söyledi.


İhlas Haber Ajansı (İHA)

DİYARBAKIR'DA HÜDA-PAR ÜYELERİNE SİLAHLI SALDIRI

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde silahlı bir grup Hür Dava Partisi (Hüda-Par) üyesini kaçırmaya kalkışması üzerine çıkan olayda 1’i kadın 3 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Lice ilçesi Darakol köyüne dün gece saat 24.00 sularında silahlı bir grup, Hür Dava Partisi üyesi Mikail A. isimli partiliyi kaçırmak istedi. Mikail A.'ın direnmesi üzerin silahlı grup rastgele ateş açtı. Açılan ateş sonucu olay yerinde bulunan şahsın evli olan kızı isabet eden iki kurşunla yaralanırken, şahsın ağabeyi Ali A. da ayaklarına isabet eden kurşunlardan dolayı yaralandı. Mikail A.'nın ise başını bir kurşunun sıyırması sonucu hafif yaralandığı belirtildi.

Yaralılar, ambulansla Diyarbakır Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırarak tedavi altına alınırken, 2'sinin durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikelerinin sürdüğü belirtildi.

Yaralıların kaldığı hastane önünde gergin bekleyiş sürerken, olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.


Ulusal Haber Ajansları Lice'de PKK'lilerin düzenlediği saldırıyı bu şekilde verirken PKK'ye ait medya organlarından Fırat Haber Ajansı (ANF) ise olayı şu şekilde duyurdu:

Lice'de köy baskınında 3 kişi yaralandı

Amed'in Lice ilçesine bağlı Darakol (Kıyı) köyüne silahlı bir grup tarafından yapılan baskında 3 kişi yaralandı. Yaralananlardan Mikail Ayık'ın Hüda-Par taraftarı olduğu öğrenildi. 

Alınan bilgilere göre, dün gece geç saatlerde Darakol köyüne gelen silahlı bir grup, Mikail Ayık ile görüştükten sonra tartışma çıktı. Mikail Ayık'ı yanlarında götürmek isteyen silahlı grup ile Ayık'ın yakınları arasında yaşanan tartışma sonucunda silahların ateşlenmesi sonucu Mikail Ayık, Ali Ayık ve Nesrin Ayık kurşunla yaralandı. Yaralılar Lice Devlet Hastanesi'nde tedavilerinin yapılması ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralıların durumunun ciddi olmadığı öğrenildi.  Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcı ve beraberindeki heyet yaralıları ziyaret etti. 


(Hürseda Haber)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler