PKK’nin Barış Anlayışı ve Cizre Olayı

PKK’nin Barış Anlayışı ve Cizre Olayı

Hüda-Par’lıları korumadığı gibi, onlara saldıran PKK veya YDG-H militanları Kürdistan halkının övüncü değil, utancıdır.

PKK’nin Barış Anlayışı ve Cizre Olayı

Ali GÜLSOY/Haberdiyarbakır

Kuzey Kürdistan’daki tüm duyarlı fertler, siyasiler açıkça tavırlarını belli etmelidir. Son olarak Cizre’de meydana gelen olay üzerinden sürece baktığımızda, meşru olmayan, kriminal PKK yapılanması YDG-H ve benzeri yapılanmaların, Hüda-Par’lıların yoğun olarak bulunduğu mahallede ‘asayiş çadırı’ kurması apaçık bir kışkırtma ve hukuka aykırı bir saldırıdır.

PKK’nin tek başına Kuzey Kürdistan’da asayiş birimi kurması, Kürdistan halkının hukukuna tecavüzdür. Asayiş birimi dediğin tüm halkı temsil eder, halka güven verir, halk da ona güvenir. Hüda-Par’lıları korumadığı gibi, onlara saldıran PKK veya YDG-H militanları Kürdistan halkının övüncü değil, utancıdır.

Hüda-Par’ın bu olaylara karşı siyasi yanlışlar yapmaması, Ezidilik, Gülen Cemaati, ABD üzerinden tepki vereceğine, bu saldırıları Müslümanlara veya Kürt Müslümanlara saldırı olarak algılayacağına; hukuka aykırı bir saldırı, gayrimeşru bir hareket olarak sunulması daha doğrudur.

Çünkü PKK veya başkasının eylemi hukuka aykırıysa, kendisine yönelik saldırı yapılan kişi veya kesimin kimliği önemli değildir, PKK’nin de kimliği önemli değildir. Haklı haksız eylem üzerinden, haksızlık kimden gelirse gelsin, kime karşı olursa olsun, haksızlığa karşı durmak, mağdurun yanında olmak doğru tavırdır.

Hüda-Par’ın yanlışlarından, söylem ve eylemlerinde savrulmasının da sorumlusu PKK zihniyeti ve pratiğidir. Kürdistan halkı ve siyasi çevreler Hüda-Par’a  yönelik saldırıları önlemede yetersiz kalır ve PKK’yi ciddi olarak uyarmazsa kardeş kavgası mukadder gözüküyor.

Bu savaşın Kuzey Kürdistan’ı harabeye çevireceği aşikardır ve tek sorumlusu da PKK’dir. Hüda-Par’lıların siyasi görüşleri, PKK veya başka Kürtlere uygun gelmeyen düşünceleri ve şiddet içermeyen eylemleri saldırı sebebi olamaz. PKK zeminin Hüda-Par’ın lehine kaymasını istememektedir. Bu nedenle Hüda-Par’ı kriminal eylemlere çekmeye, Kürdistani zeminden uzaklaştırmaya çalışmaktadır.

Bunu yapan PKK içerisindeki Kemalist çizgidir. Bu muhtemel kardeş kavgasının kazananı olmaz, olamaz. Kardeş kavgası yıkımdır, göz yaşıdır. PKK kırk yıldır aynı pilavı ısıtıp ısıtıp önümüze koymaktadır. 

Eğer HDP'de, DBP'de, PKK'de, YDG-H içerisinde milli duyguları körelmemiş birileri varsa; bu çirkin, manasız, Kürdistan davasına ve halkına zarar veren gidişata dur demelidirler. Kuzey'de kardeş kavgası yaparak ne Rojava'da ne de Güney'de düşmana karşı tutunamayız. Bu apaçık bir oyundur. Kürtleri bölme oyunu, özgürlükten geri bırakma oyunudur. Hüda-Par tehlike değil, Kuzey Kürdistan'da ana muhalefet görevini yapan Kürdistani ve İslami bir partidir. 

Hüda-Par'ı Türk polisini yardıma çağırmağa mecbur etmek ve Hüda-Parlıların can ve mal güvenliğini sağlamamak Cizre halkı, Kürdistan halkı, PKK için bir utançtır, PKK açısından ise Kürdistan davasına ihanettir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler