PKK'nin borazanı ANF'de yalan bitmez!

PKK'nin borazanı ANF'de yalan bitmez!

ANF, Cizre'de seçim çalışması yapan HÜDA PAR üyelerine saldıran PKK/BDP'li saldrganları masum gösteren bir haber yayınladı.

Bilindiği gibi HÜDA PAR ve ona yakın sivil topum kuruluş ve üyelerine şimdiye kadar bir çok kez PKK/BDP'li gruplar tarafından saldırı yapıldığı halde, HÜDA PAR ve çevresi tarafından sağduyuyla hareket edilerek olayların büyümesi önlenmiştir. Ancak PKK/BDP yandaş ve yöneticileri ile basını tam bir provakatörlük örneği göstererek olayların büyümesi için ellerinden geleni yapmaktadırlar.

Sermayeleri baskı, korkutma ve sindirme üzerine kurulu olan bu karanlık yapılar, kendileri saldırdıkları halde, her seferinde sanki kendileri saldırıya uğrayan tarafmış gibi yalan yanlış haberlerle Kürd kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadırlar. En son yine Cizre'de parti propagandasını yapan HÜDA PAR üyelerine saldıran bu saldırgan güruhu, PKK'nin yalan haber üretmekle meşhur haber ajansı ANF, olayı bir sürü yalan ve gülünç gerekçeler ekleyerek saldırıya uğrayanın sanki PKK/BDP yandaşları olduğu izlenimi verdi.

Kürdistan kamuoyunda saldırganlıkları ve yalana dayalı karalama propagandaları yüzünden inanırlığını yitiren bu karanlık yapı, baskı ve zorbalıkla Kürd halkını tekrar kendine boyun eğdirme telaşı içine girmiştir. Kürdistan'daki bütün taraflarla kavga içinde olan ve LGBT'liler gibi her türlü ahlaksızlık yapanları partilerine alıp destekleyen bu bozguncu yapının, Kürd halkı nezdindeki itibarının gittikçe azalması sebebiyle, özellikle seçimlere doğru daha da saldırganlaşacağı beklentisi Kürdistan kamuoyunda hakimdir.

İşte PKK'nin borazanı ANF'nin Cizre'deki olayı yalanlarla nasıl tersyüz ettiği haberi...

Cizre'de HÜDA-PAR üyelerinden silahlı 'seçim çalışması'

Cizre'nin Yafes Mahallesi’nde seçim çalışması yapan ve HÜDA-PAR üyesi oldukları iddia edilen bir grubun mahalle sakinlerine ateş açtıkları belirtildi. Açılan ateş sonucu ölen ve yaralanan olmazken, olay yerinde polisler tarafından yapılan incelemede çok sayıda MKE menşeli ve tabanca mermisine ait kovanlar bulundu.

Cizre ilçesine bağlı Yafes Mahallesi’nin Ertene Sokağı'nda HÜDA-PAR üyesi oldukları iddia edilen grubun seçim çalışması yaptıkları sırada mahalle sakinlerine, "Biz Allah'ın partisiyiz, Kuran'a göre hareket ediyoruz " şeklinde ifadeler kullanmaları üzerine mahalle sakinlerisöz konusu gruba tepki gösterdi. Mahallelilerin tepkisi üzerine grubun, mahalle sakinlerinin üzerine silahla ateş açtığı, bu esnada 2 çocuğu da araçlarına alarak dövdükleri belirtildi.

Halkın tepki göstermesi sonrası HÜDA-PAR üyesi oldukları iddia edilen grup mahalleden kaçtı. HÜDA-PAR'lıların saldırısına maruz kaldığını belirten yurttaşlardan İsmail Güven, kendilerine saldıranların HÜDA-PAR üyeleri olduklarını belirterek, "HÜDA-PAR'lılar akşam saatlerinde mahallemize gelip, seçim çalışması yürüttüler. Ev ev dolaştılar. Yurttaşlardan seçimler için oy istediler. Halka Allah'ın partisi olduklarını söyleyip, broşürlerini dağıttılar. Bunun üzerine mahallede toplanan yurttaşlar da bu şahıslara tepki gösterip, taş attı. Atılan taşlara karşılık HÜDA-PAR üyesi olan grup tabancalarını çekerek, etrafa rastgele ateş etmeye başladı ve içlerinden biri ‘öldürün bunları’ diye bağırdı ve bizler bunu duyduk. Şans eseri yaralanan veya ölen olmadı" dedi.

Saldırıya mazur kalanlardan Ayşe Güven isimli kadın da, grubun araçlarla mahalleye geldiğini, üç dört kişinin araçların önünde beklediklerini ve birkaç kişinin de evlere girip broşürleri dağıttıklarını, "Allah"ın adını kullanarak kendilerinden oy istediklerini belirterek, "Mahalle sakinleri HÜDA-PAR üyelerinin Allah'ın adını kullanarak seçim çalışması yürütmesine tepki gösterdi. Bu tepkiye karşılık bu şahıslar yurttaşlara silahla saldırmaya başladı. İki çocuğu da araçlarına alarak kaçırmak istediler. Halkın tepkisi ve saldırısı üzerine çocuklar kurtuldu" diye konuştu.

Kaçırılmak istenen çocuklardan B.G. ise, mahallede dolaştıkları sırada kargaşanın içinde kaldıklarını ve aniden kendilerine grup tarafından saldırıldığını belirterek, saldırıdan kaçarak mahalleyesığındıklarını belirtti. Yine kaçırılmak istenen ama son anda kaçarak kurtulan F.G. de kendisinin araca alınıp tekme tokat dövüldüğünün ifade ederek, "Araçta hepsinin jopu ve tabancaları vardı. Beni dövdüler. Yurttaşların tepki göstermesi üzerine beni bıraktılar ve ben oradan kaçarak, zor kurtuldum" diyerek, yaşadıklarını anlattı.

Olayın yaşandığı sırada mahalle sakinlerinin “155” polis hattına cevap verilmemesi ve olayların üzerinden belli bir süre geçmesinin ardından polisin olay yerine gelmesi dikkat çekti. Olay yerinde polisler tarafından inceleme yapılırken, çok sayıda MKE menşeli ve tabanca mermisine ait kovanlar bulundu.

ANF

İşte İLKHA'nın olayla ilgili haberi...

ŞIRNAK - Bu akşam saat 19:00 sularında Cizre HÜDA PAR üyeleri, Yafes Mahallesi Ertene Sokak'ta parti tanıtımı kapsamında broşür dağıtırken PKK/BDP'li gruplar tarafından molotoflu ve taşlı saldırıya maruz kaldı.

HÜDA PAR üyelerinin sağduyulu tavrı üzerine olay büyümeden önlendi. Olayda ölen yada yaralanan olmadı.

İLKHA'nın ulaştığı Cizre HÜDA PAR İlçe Başkanı Ahmet Elçin, olay hakında bilgi verirken, " İlçe Teşkilatımıza bağlı parti üyeleri tarafından partimizin tanıtımı için, Yafes Mahallesinde son 10 gündür çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Ancak, bu akşam saat 19:00 sularında art niyetli kirli PKK/BDP'li gruplar tarafından, üyelerimiz taşlı ve molotoflu saldırıya uğradılar. Üyelerimizin yaşanan olayda sağduyulu yaklaşımıyla olay büyümeden önlendi. Üyelerimize yönelik yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz." açıklamalarında bulundu. (Abit Dündar -İLKHA)

çınarın sesi

 

 
 
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum