PKK’nin cami saldırısının şiddeti gün ağırınca ortaya çıktı

PKK’nin cami saldırısının şiddeti gün ağırınca ortaya çıktı

Suriye'nin Afrin kentinden PKK tarafından düzenlenen roketli saldırıda Kilis’teki Tarihi camilerden olan üç asırlık Çalık Cami’sine isabet eden roketin camide oluşturduğu tahribat gün ağarınca ortaya çıktı.

Kilis'te dün akşam saatlerinde namaz esnasında Tarihi Çalık Camiine isabet eden roketin verdiği hasar gün ağırınca ortaya çıktı. Hain saldırıda 2 kişi hayatını kaybetmiş ve 11 kişi yaralanmıştı.

Suriye'nin Afrin kentinden PKK tarafından ateşlenen roket, Kilis'in Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Tarihi Çalık Camisi'ne isabet etmesi sonucu akşam namazı için camide bulunan cemaatten, biri Türkiye vatandaşı diğeri Suriyeli 2 kişi hayatını kaybetti. 11 kişinin de yaralandığı saldırıda üç asırlık tarihi cami büyük hasar gördü.

Camiye isabet eden roketin verdiği hasar gün aydınlanınca ortaya çıktı. Kubbenin bir kısmının yıkıldığı saldırı sonrasında camin birçok kısmında büyük hasar meydana geldi. Camide hasar tespit çalışmaları başlarken, cami tamamen kapatılarak giriş ve çıkışlara izin verilmiyor.

Yaşanan olayı İLKHA’ya anlatan saldırının mahalle sakinleri, camiye yönelik yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu söylediler.

Cami civarında esnaf olan ve vakit namazlarını sürekli Çalık Cami’de kıldığını belirten Ahmet Yılmaz, “Camiye sürekli gelen cemaatimizden ihtiyar bir amca vardı. Kendisi terziydi. Yaşlı olduğu için namazı oturarak kılıyordu. Bu terzi amca ile bir Suriyeli vefat etti. 10-15 kişi de yaralandı. Bunların Müslümanlıkla bir ilgilileri yok, bunlar teröristler. Camiye saldırılır mı?” dedi.

“15 saniye ile ölümden döndüm”

Geçtiğimiz hafta Kilis’e atılan roketlerden üç tanesinin evine isabet ettiğini ve evinin çatısında olduğu için saldırıda 15 saniye ile kurtulduğunu anlatan Osman Gündoğdu ise “Dün Saat 18.10 sıralarında bir patlama sesi geldi. Bizde korktuğumuz için buraya gelemedik. Şu anda da bizde bir korku oldu. Şimdi korkudan akrabalarımızın yanına gidiyoruz. Geçen hafta atılan roketlerden üç tanesi bizim eve isabet etti. Ben 15 saniye ile ölümden döndüm. Ben evin çatısındaydım, aniden bir patlama oldu. Aşağıya indiğimde baktım roket bizim eve düşmüş. Camilerin bu şekilde hedef alınması doğru değildir. Çünkü namaz kılan insanların üzerine bomba atmanın dinimizde yeri yoktur.” ifadelerini kullandı.

Evleri camiye bitişik olan ve roketin camiye isabet etme anını tanık olduğunu söyleyen Mustafa Çürük de, şunları söyledi:

“Bu apartmanda babam oturuyor. Bende akşam yemeği için babamlara geldim. Saat 18.10 sıralarında burada yaşayan diğer vatandaşlarında maruz kaldığı bir roket düştü. Roketin düşmesiyle büyük bir ses geldi. O sesi duyunca ev halkında bir panik havası oluştu. Roketin camiye isabet ettiğini gürdüm. Fakat hepimiz ev düşecek diye korktuk. Maalesef birçok yaralımız ve iki ölümüz var. Rabbim bu acıyı kimseye yaşatmasın. Çünkü çok kötü bir duygu. Roketin geldiğini görüyorsunuz o anda her şey bitiyor. Çok korkunç bir durum. Maalesef Kilis, geçen senelerde de bu füzelere maruz kaldı. Bu sene de yine Kilis’e roketler düşmeye başladı. Rabbim inşallah devamını getirmez. İnşallah bir an önce son bulur. Burası esnaf camisi; çarşı içerisi olduğu için öğle, ikindi, akşam yoğun oluyor. Zaten akşam namazında da cemaat bayağı varmış. Namaz bittiği için birçok vatandaş cami dışına çıkmış, o yüzden bilanço biraz düşmüş. Yine de birçok vatandaşımız yaralanmış, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.”

İLKHA















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.