PKK'nin canlı kalkan katliamı

PKK'nin canlı kalkan katliamı

PKK'nin köylüleri canlı kalkan olarak kullanmaya kalkınca adeta katliam yaşandı. 3 köylü hayatını kaybederken birçok köylüden haber alınamıyor.

DİYARBAKIR  - Dün akşam saat 17.00 – 18.00 sıralarında Diyarbakır Hani ilçesine bağlı Kırım köyüne gelerek 2 minibüs dolusu vatandaşı araçlara doldurup Lice bölgesine götüren PKK’lilerin, askerlerle aralarında çıkan çatışmada köylüleri canlı kalkan olarak kullanması tam bir faciaya dönüştü.

 

Edinilen bilgiye göre; dün akşam köye gelen PKK’liler ellerindeki listeler üzerinde 2 minibüs dolusu köy halkını silah zoruyla köy alanına topladı. Topladığı insanların birçoğunun mermer ocaklarında çalışan insanlardan oluştuğu ifade eden köylüler, PKK’nin köyden götürdüğü insanları askerlerle kendi aralarına yerleştirdiğini ve bilerek askerleri tahrik ederek ateş etmelerini sağladıklarını belirtti.

 

Çıkan çatışmalarda arada kalan ve 3 gün önce Diyarbakır'da kayıp olduğu tespit edilen şahıslardan Ramazan Baran'ın hayatını kaybettiği, birçok kişini ise kayıp olduğu belirtiliyor.

 

Ramazan Baran'ın ailesi oğullarının 3 gün önce kayıp olduğunu ve kendisinden 3 günden bu yana haber alamadıklarını belirterek yaşadıkları acıya adeta isyan ettiler.

 

Hatırlanacağı üzere geçen hafta yine böylesi bir olayda alıkonulan vatandaşlar bir çadır içine elleri, gözleri ve ağızları bağlanarak konulmuş ve çadırın etrafından silahlar ile askere ateş açılmıştı. PKK’lilerin ellerinden kaçarak olayı haber veren bir kişinin sayesinde çatışma yaşanmamış ve faciadan kıl payı dönülmüştü.

 

Olayda hayatını kaybeden 1 kişinin cenazesinin Diyarbakır Dicle Üniversitesi hastanesi morguna kaldırıldı. Polis, hastane önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Olayı haber alarak olay yerine gelen Baran'ın yakınları sinir krizi geçirdi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum