PKK'nin Cizre provokasyonu devam ediyor (Yenilendi)

PKK'nin Cizre provokasyonu devam ediyor (Yenilendi)

Şırnak'ın Cizre ilçesinde HÜDA PAR üyelerinin de aralarında bulunduğu dindarların evlerini tarayan PKK'liler, bugün de Nur Der'e ateş açtı. Öte yandan mahalle aralarında silahlı olarak gezen PKK'liler, mahalle girişlerinde kimlik kontrolü yapmayı sürdürüy

Cizre'de geçtiğimiz Aralık ayında HÜDA PAR üyelerinin de aralarında bulunduğu dindarların evlerini tarayan PKK'lilerin provokasyon girişimleri devam ediyor.

Sabah saatlerinde Nur Mahallesi'nde bulunan Nur Der'e ateş açan PKK'lilere polis müdahale etti. Açılan ateşte bazı mermiler, evlere isabet ederken saldırıda ölen veya yaralanan olmadı.

Öte yandan, Nur Mahallesi'nde bulunan Botaş Parkını karargah olarak kullanan PKK'liler mahallede uzun namlulu silahlarla gezmeye, giriş çıkışları kontrol etmeye devam ediyor. Kapatıldığı açıklanan hendekler Nur Mahallesi'nde olduğu gibi dururken, karargah olarak kullanılan çadırın da halen yerinde durması dikkat çekti.

Özellikle sabah saatlerinden itibaren hareketliliğin gözlendiği mahallede, gruplar halinde dolaşan PKK'liler mahalleyi abluka altına almış durumda. Mahalle sakinleri dışarı çıkmaktan endişe ederken, görgü tanıkları yaşanan hareketliliği yeni bir saldırı hazırlığı olarak değerlendirdi.

Hendeklerin kapatıldığı yönündeki haberleri de yalanlayan mahalle sakinleri, PKK'lilerin silahlı olarak gruplar halinde dolaşmalarına rağmen herhangi bir müdahalede bulunulmadığını, mahallenin adeta silahlı PKK'lilere terk edildiğini söyledi.

Mahallenin yukarı kesimlerinde konuşlanan polisin, PKK'li gruplar ateş açınca veya olay çıkarınca kısa süreli müdahalelerde bulunduğunu ifade eden mahalle sakinleri, bunun dışında herhangi bir müdahale olmadığını belirtti. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.