PKK’nin dağa çıkardığı çocuk Van’da öldü

PKK’nin dağa çıkardığı çocuk Van’da öldü

​PKK tarafından 2014 yılında dağa çıkarılan Serkan Yıldız’ın, geçtiğimiz gün Van’da yapılan operasyonda ölenlerin arasında olduğu ortaya çıktı. Yıldız’ın ailesi Diyarbakır’da, çocukları dağa kaçırılan ailelerle birlikte günlerce eylem yapmıştı.

Geçtiğimiz gün Van’ın Edremit ilçesinde PKK’ye yönelik düzenlenen operasyonda 12 kişi ölmüş, 1 polis de hayatını kaybetmişti. Ölen PKK’lilerden birinin de 2014 yılında dağa çıkarılan Serkan Yıldız olduğu ortaya çıktı.

Yıldız ailesinin mağduriyeti daha önce “LYS’de dereceye giren çocuk PKK tarafından kaçırıldı” başlığıyla ajansımızda yer almıştı.

Yıldız ailesi, çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını belirtmiş ve Diyarbakır’da oturma eylemi yapan ailelere destek vermişti. Erzurum’un Tekman ilçesine bağlı Karlıca (Keçelan) köyünden gelerek çocukları PKK tarafında kaçırılan aileler destek veren Yıldız ailesi, günlerce HDP ve devlet yetkililerine oğullarının geri getirilmesi için çağrıda bulunmuştu.

Yıldız ailesi, çocuğunun LYS’de Türkiye 58’incisi olarak dereceye girdiğini ve sınavdan sonra ortadan kaybolduğunu söylemişti.

O günden beri kendisinde haber alınamayan Serkan Yıldız’ın geçtiğimiz günlerde Van’da bir eve yapılan baskında öldürülen 12 PKK’liden biri olduğu ortaya çıktı. Olayda bir polis de hayatını kaybederken baskın yapılan evde çok sayıda mühimmat ele geçirilmişti.

Ailesi tarafında Malatya adli tıpta alınan cenaze Karlıca(Keçelan) köyünde defin edildi. Yıldız’ın babası Celal Yıldız, oğlunun cenazesinde örgüt propagandası yapılmasına izin vermedi. Taziye evi, cenaze aracı ve oğlunun tabutuna PKK bayraklarının örtülmesini istemediği için cenazeye HDP’lilerin katılmadığı öğrenildi.  Malatya’dan Tekman’a kadar yol güzergâhında bulunan köy ve ilçelerde cenazeyi karşılama ve uğurlama tertiplenmişti, ancak ailesi propaganda yapmalarına izin vermediği için HDP’lilerin karşılamayı iptal ettikleri öğrenildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.