PKK’nin fırlattığı roket işyerine isabet etti

PKK’nin fırlattığı roket işyerine isabet etti

Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün gece boyunca süren polisle PKK’liler arasındaki çatışma sabaha kadar devam etti. PKK'liler bir işyerini yaktı, 1 kişi yaralandı. Çatışmalarda bir vatandaşa ait işyerine PKK'nin fırlattığı roket isabet etti.

Cizre ilçesinde dün gece 2 yıl önce Paris’te 3 PKK’linin öldürülmesini bahane eden PKK’liler gece boyunca kolluk kuvvetleriyle çatıştı.

 

Yafes ve Nusaybin Caddeleri ile Otogar Mevkisinde toplanan yüzü maskeli PKK’liler çöp konteynırları ile caddeleri ulaşıma kapayıp barikat kurdu.

 

Kolluk güçlerinin dağılmaları yönündeki uyarılarına taş, havai fişek, ses bombası ve Molotoflarla karşılık veren gruba biber gazı ve tasdikli su ile müdahale edildi. Göstericiler ara sokaklara kaçtı.

 

Gece boyunca çıkan gösterilerde 18 yaşında M.E sırtından tüfekle yaralanıp Cizre Devlet Hastanesine tedavi altına alındı.

 

Olaylarda PKK’liler yolu trafiğe kapatıp araçların kontak anahtarına el koyunca şoförlerden büyük tepki aldılar.  Göstericiler gösterilerin düzenlendiği caddelerdeki işyerleri ve banka şubelerine Molotof kokteyli ile saldırdı. Göstericiler, bir işyerini ateşe verdi.  A. Y'ye 'e ait işyerine de roket isabet etti. İtfaiyenin müdahale ettiği işyerleri büyük çapta hasar gördü.

 

Olayların ardından kolluk güçleri olası taşkınlıklara karşı zırhlı araçlarla güvenlik! halkası oluşturduğu görüldü. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.