PKK'nin Güroymak sorumlusu Mutki ilçesi kırsalında öldürüldü

PKK'nin Güroymak sorumlusu Mutki ilçesi kırsalında öldürüldü

Bitlis'in Mutki ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonlarda PKK mensupları ile yaşanan çatışma sırasında, PKK'nin sözde Garzan eyaleti Güroymak gücü sorumlusunun öldürüldüğü bildirildi.

Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 12 Haziran 2016 tarihinde Mutki İlçesi Gamış Tepe bölgesinde Bitlis İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından, PKK'ye yönelik operasyon  icra edildiği belirtildi.  

Valilik açıklamasında, operasyon sırasında Jandarma güçlerinin  PKK mensupları ile temas sağladığı, açılan ilk ateş neticesinde, PKK/KCK'nın sözde Garzan eyaleti Güroymak gücü sorumlusu olan ve 2002 yılında PKK’ye katılan Rezzan Argeş kod adlı Sıracettin Karataş'ın etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Açıklamada, öldürülen PKK'linin üzerinde ele geçirilen silah, mühimmat ve malzemeler şu şekilde sıralandı:

1 adet M-16 Piyade Tüfeği, 5 adet M-16 piyade tüfefi şarjörü (içinde 107 adet 5,56 mm fişek), 1 adet 9x19 mm Glock marka tabanca, 2 adet el bombası, 1 adet dürbün, 1 adet uzaktan komuta cihazı (EYP için), 1 adet sinyal detektörü, 1 adet Mutki ilçe haritası,1 adet lityum pil ve muhtelif giyim eşyaları.

Ele geçirilen silah ve mühimmatların Cumhuriyet Savcısının talimatı ile muhafaza altına alındığı ve il genelinde PKK'lilerle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği kaydedildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.