PKK’nin katlettiği köylüler kabirleri başında anıldı

PKK’nin katlettiği köylüler kabirleri başında anıldı

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Kayalıpınar Mahalle’sinde PKK'nin 25 yıl önce yola döşediği mayının köy minibüsü geçişi esnasında patlaması sonucu hayatını kaybeden 8’i çocuk 26 köylü kabirleri başında anıldı.

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Kayalıpınar (Mıkrê) Mahallesinde 1993 yılında PKK tarafından köy minibüsünün geçtiği yola döşediği mayının patlamasıyla hayatını kaybeden 8'i çocuk 26 kişi Midyat Kaymakamlığının düzenlediği programla kabirleri başında anıldı.

Anma etkinliğine Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, Midyat Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mustafa Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman, İlçe Jandarma Komutanı Kalender Savaş Ünal, bazı daire amirleri, hayatını kaybedenlerin yakınları ve köylüler katıldı.

Saldırıda hayatını kaybedenler için kabirleri  başında Hacı Kasım Altunkaya Camii müezzini Abdulhalim Bozkurt tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Ardından Midyat Müftüsü Mehmet Şafi Bilik’in yaptığı dua ile hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilendi.

PKK’nin kanlı katliamının tanıkları ve hayatını kaybedenlerin yakınları duygularını paylaşarak yapılan katliamın müsebbiplerini lanetlediler.

“26 fidanımızı şehid verdik”

Henüz 2 yaşında iken babası Şükrü Aktekin’i mayınlı saldırıda kaybeden Hasret Aktekin, “Babam şehit olduğunda ben iki yaşındaydım. 25 sene önce olayın içinde benim babam da vardı. 26 fidanımızı şehid verdik. Bunu yapanları lanetliyor ve kınıyoruz. Allah onların belasını versin.” dedi.

“Büyük bir acı yaşadık”

Mayınlı saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarından İzzettin Ağırman da birçok akrabasını kaybettiğini belirterek, "İki amcam, yengem ve beş çocukları katledildi. Ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Hiçbir sebebi yok. Büyük bir acıydı. Allah bir daha kimseye yaşatmasın. Her sene aynı acıyı hissediyoruz. Birlik olmasak bu acılar bitmez. Allah onlara bırakmasın.” dedi 

“Allah hakkımızı bırakmasın”

Kanlı saldırıda baba, amca ve amca çocuklarını kaybeden köy sakinlerinden Murat Ağırman ise yapılan katliamı lanetlediğini ifade ederek, “Allah hakkımızı onlara bırakmasın. Sebepsiz yola mayın döşediler Ciğerimizi yaktılar. Çoluk çocuk, hamile kadın dinlemeden katlettiler. Herkesi yetim bıraktılar.” şeklinde konuştu.

Mayınlı saldırıda hayatını kaybeden 8’i çocuk 26 köylünün anısına verilen mevlit yemeğinin ardından program sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler