PKK'nin katlettiği öğretmen mezarı başında anıldı

PKK'nin katlettiği öğretmen mezarı başında anıldı

​Mardin’in Mazıdağı ilçesinde, PKK tarafından şehid edilen öğretmen Abdulvahap Yersiz, mezarı başında sevenleri ve ailesi tarafından anıldı.

PKK tarafından 27 yıl önce şehid edilen öğretmen Abdulvahap Yersiz, Mardin’in Mazıdağı ilçesinde bulunan kabri başında ailesi ve sevenleri tarafından anıldı.

Karşıyaka Mezarlığındaki anma etkinliğine şehidin ailesi, yakınları, öğrencileri ve sevenleri katıldı. Anma programı Ahmet Akpolat’ın Yasin-i Şerif’i okumasıyla başladı. Ardından Eğitimci Ekrem Açılan bir konuşma yaptı.

“Her şeyden önce şehid gibi yaşadı”

Konuşmasında şehadetin öneminde değinen Açılan, şehidlerin bir kayıp değil kazanım olduğunu söyledi. Açılan, “Bizler Abdulvahap Hoca’mızı kaybetmedik, şehid olarak kazandık. Belki dünya gözüyle onu bir daha göremeyeceğiz, ama biliyoruz ki, o ebediyen sağdır. Böyle günlerde şehidleri anarken, onları anlatırken, şehidler hakkında konuşurken sözlerimiz ne kadar güzel de olsa inanın ki, bize göre cılız ve yetersiz kalıyor. Çünkü şehidler, her şeyden önce şehid gibi yaşadılar ve ömürlerinin sonunda, çok büyük makama ulaşarak şehadetle mükâfatlandırılıyorlar.” dedi.

Şehidlerin kendilerinden sonra kalanlara da önemli mesaj ve müjdeler verdiğini dile getiren Açılan, “Onlar, ‘biz kanımızı döktük, şehid olduk ama boşuna şehid olmadık. Bir dava uğruna, ilahi kelimetullahı yüceltmek için bu toprağa düştük. Ey bizden sonra kalan eş, dost, çocuk, akraba ve dava kardeşlerimiz müjdeler olsun size, Allah bize oradan çok daha bir mükâfat verdi. Sakın üzülmeyin.’ diyor. Bu müjdeyi Allah, Kur’an-ı Kerim’de bildiriyor.” diye konuştu.     

“Müslümanlar ölümsüzlük iksirini çoktan keşfetmiş” 

İnsanlığın tarih boyunca ölümsüzlük iksirini aradığını kaydeden Açılan, şunları söyledi: “Ölümsüzlük iksirini arayanlar gelsinler, çünkü Müslümanlar bunu çoktan keşfetmiş. Ölümsüzlük iksiri İslam’dadır, imandadır. Ölümsüzlük iksiri, Allah için cihad edip şehid olmaktadır. Çünkü şehidler ölmez, Allah’ın takdir ettiği bir şekilde rızıklanmaya devam ediyorlar. Abdulvahap Hoca’mız şehid olurken, kanıyla yazılan bir mesaj vardı. Hepimiz o mesajı görmüştük. Kanı yere akınca Arapça olarak, ‘Allah-u Ekber’ yazmıştı.”

Konuşmanın ardından anma programı okunan dua ile anma programı son buldu. Program sonrası duygularını paylaşan şehidin arkadaşları, Abdulvahap Hoca’nın her haliyle örnek bir şahsiyet olduğunu söylediler.

“Her haliyle güzel bir örnekti”

Şehidin arkadaşı Fahri Titiz, “Abdulvahap Hoca, her haliyle çok güzel bir örnekti. Şimdi bile Mazıdağı içinde dolaşsak ve Şehid Abdulvahap Hoca’yı sorsak, ondan zerre kadar rahatsız olan çıkmayacak. Çok güzel bir ahlaka sahipti. Bu ahlakından dolayı terörün hedefi oldu ve 6 Ekim 1992’de katledildi.” dedi.

Şehid Abdulvahap Hoca ile çok anılarının olduğunu aktaran Mahsum Özgen de kelimelerle anlatılamayacak kadar örnek bir hayat yaşadığını, İslam’ı iliklerine kadar yaşadığını ve yaşatmaya çalıştığını söyledi. 

Şehid Abdulvahap Yersiz, Mazıdağı'nın Yukarı Konak Köyü İlkokulunda öğretmenken, 6 Ekim 1992 tarihinde PKK tarafından şehid edilmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.