PKK'nin katlettiği öğretmenin okulunda karne töreni

PKK'nin katlettiği öğretmenin okulunda karne töreni

Batman’ın Kozluk ilçesinde PKK tarafından katledilen Şenay Aybüke Yalçın'ın okulunda karne töreni düzenlendi.

Yoğun bir eğitim ve öğretim yılı maratonundan sonra Batman merkez ve ilçe genelinde 170 bin 935 öğrenci ve yaklaşık 9 bin öğretmen, 8 ay süren eğitim döneminden sonra 3 aylık yaz tatiline girdi.

2018-2019 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla karne dağıtım töreni Batman’ın Kozluk ilçesinde bulunan Şehit Şenay Aybüke Yalçın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapıldı.

Törene; Vali Hulusi Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Kozluk İlçe Kaymakamı bazı kurumların müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı.

Okul girişinde Şenay Aybüke Yalçın anısına hazırlanan deftere Vali Şahin duygularını yazdı. Ardından sınıfta öğrencilere karne dağıtımını Vali Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran ile öğretmenler yaptı. Karne dağıtımıyla beraber yaz tatilinde okumaları için öğrenciler birer kitap hediye edildi.

Karne dağıtımı sonrası Şahin, eğitimde başarı elde eden öğrencileri tebrik ederek, öğrencilere sosyal olmayı tavsiye ederek ancak sosyal medyadan uzak durmalarını istedi. Şahin, Öğrencilerin bol bol kitap okumalarını istedi.

Karne dağıtım töreni ardından öğretmenler odasında öğretmelerle bir araya gelen Vali Şahin, öğretmenlerin sorun sıkıntılarını dinleyerek güzel bir tatil geçirmelerini diledi.

9 Haziran 2017 yılında Batman’ın Kozluk ilçesinde PKK'lilerce belediye başkanına düzenlenen saldırı esnasında araç içinde seyir halinde bulunan 21 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, kurşunların hedefi olmuş ve hayatını kaybetmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler