PKK’nin mayını bir çocuğun ölümüne neden oldu

PKK’nin mayını bir çocuğun ölümüne neden oldu

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde PKK’nin daha önceden döşediği el yapımın patlayıcının infilak etmesi sonucunda çobanlık yapan 14 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti.

Ağrı Valiliği tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, Diyadin’e bağlı Taşkesen köyünde PKK’nin döşediği el yapımı patlayıcıya basan ve çobanlık yapan 14 yaşındaki çocuğun hayatını kaybettiği, 19 yaşındaki gencin ise yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, “İlimiz Diyadin ilçesi Taşkesen Köyü, Kurt Tepe mevkiinde, Güvenlik Güçlerince icra edilen operasyonlarda kullanılan mevzilerin bulunduğu bölgede, araziye PKK’lı teröristler tarafından daha önceden yerleştirildiği değerlendirilen Mayın/EYP düzeneğinin, 09 Temmuz 2016 günü saat 09.30 sıralarında infilak etmesi neticesinde, bölgede hayvan otlatmakta olan Fettah Erden (14) isimli vatandaşımız hayatını kaybetmiş, Sinan Çiftçi (19) isimli vatandaşımız ise yaralanmıştır. Yaralanan şahıs, Diyadin Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Ağrı Devlet Hastanesine sevk edilmiştir.” denildi.

Açıklamada, olayla ilgili olarak Diyadin Cumhuriyet Savcısının talimatı ile adli tahkikata başlatıldığı belirtildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.