PKK’nin Midyat'ta katlettiği yaşlı çift toprağa verildi foto

PKK’nin Midyat'ta katlettiği yaşlı çift toprağa verildi foto

Mardin’in Midyat ilçesinde PKK’nin dünkü bombalı araç saldırısında hayatını kaybeden yaşlı çift toprağa verildi.

Mardin’in Midyat ilçesinde dün PKK’lilerce Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik bombalı araçla yapılan saldırıda olay yerinde hayatlarını kaybeden Bekir Sayan (61) ve Hayriye Sayan (59) adlı yaşlı çift toprağa verildi.

Dünkü saldırıda hayatını kaybedenler için bugün Hükümet konağı bahçesinde bir tören düzenlendi. Yapılan törenin ardından cenaze araçlarına alınan Sayan çifti, akrabaları ile Midyat halkı tarafından kendi köyleri olan Kutlubey (Tınaté) Köyüne getirildi.

Cenaze defnine Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, akrabaları ve Midyat halkı katıldı. Köy camisinde kılınan cenaze namazının ardından Sayan çifti, gözyaşları içerisinde yan yana toprağa verildi.

Cenaze defnine katılan bir kadın, bu katliamları yapanları Allah’a havale ettiklerini belirtti.

Cemil Uğurlu adlı köylü ise cezaevinde olan oğullarını görmeye gittikleri ve bu olayın başlarına geldiğini söyledi.

İsmini vermeyen başka bir kadın ise “Çok iyi insanlardı hiç kimseye zararları yoktu onlardan geriye bir kızları ile 4 oğulları kaldı. Rabbim mekânlarını cennet eylesin.” diye dua etti.

Saldırıda hayatını kaybeden Bekir ve Hayriye Sayan, çiftinin Midyat Cezaevinde olan oğlunu ziyaret ettikten sonra köye dönmek için Minibüs bekledikleri öğrenildi.

Bilindiği üzere dün saat 10.50 sıralarında PKK’lilerce yaklaşık bir ton patlayıcı yüklü araçla emniyet binasına saldırı düzenlenmişti. Yapılan saldırıda biri hamile kadın polis olmak üzere 3’ü polis ve 3’ü sivil olmak üzere 6 kişi hayatını kaybetmiş ve yaklaşık 70 kişi ise yaralanmıştı.

Patlamanın etkisiyle Emniyet binasının çevresindeki bina, ev ve işyerlerinin hemen hemen tüm camları kırılmış, Onlarca araç büyük hasar görmüş ve Yaklaşık iki yüz işyeri kullanılamaz hale gelmişti.

İLKHA





















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.