PKK'nin topraklarımızı üs olarak kullanmasını istemiyoruz

PKK'nin topraklarımızı üs olarak kullanmasını istemiyoruz

Irak Kürdistan Yönetimi Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, "PKK'nin komşularımızı tehdit etmek için topraklarımızı üs olarak kullanmasını istemiyoruz." dedi.

Irak Kürdistan Yönetimi Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, PKK'nin IKBY'deki taraflar için endişe kaynağı olduğunu belirterek, "PKK'nin komşularımızı tehdit etmek için topraklarımızı bir üs olarak kullanmasını istemiyoruz." dedi.

"Bu tür grupların varlığı bölgenin ve vatandaşların zarar görmesine neden oluyor ve sınırdaki çok sayıda köyün imarına engel oluyor." diyen Dizayi, "Hiçbir ülke, başka bir ülkenin silahlı örgütüne kendi topraklarını komşularına saldırmak için kullanmasına izin vermez. Bu Kürdistan bölgesi için zor bir durumdur. İran'a muhalif güçler bir ara bu duruma uyuyordular fakat son zamanlarda onlar da bazı olumsuz işlere kalkıştılar, bu da kabul edilecek bir durum değildir." ifadelerini kullandı.

"Eğer PKK’de bu yaptıklarının Kürd davasına faydası olduğunu düşünüyorsa öyle değildir. Tam tersi zararı vardır çünkü o bölgede yaşayan halka zararı dokunuyor." ifadelerini kullanan Dizayi,  "PKK’nin bu yaptıkları artık kabul edilecek bir durum değildir, hiçbir vicdan bunu kabul etmez." şeklinde konuştu. 

"Doksanlı yıllarda Peşmerge güçleri ve PKK arasında ağır çatışmalar çıktı fakat bu sorunu çözmedi." diyen Dizayi, "Gerekli olan şey, toplumun Kürdistan bölgesinde ve dışında onlara karşı tavır almaları. Burada siyasi güçlerin menfaatlerinden bahsedilmiyor bilakis halkın huzuru ve rahatlığından bahsediliyor. Hiç kimsenin hakkı yoktur ki halkı, arazilerine ve evlerine gitmelerini engellesin. PKK’nin bu yaptığının Irak eski rejiminin (Baas rejimi) yaptığından hiçbir farkı yoktur. PKK’nin veya başka bir gücün çalışma alanı Kürdistan bölgesi değildir." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler