PKK/PYD’nin işkence ile katlettiği Kürd gencinin otopsi raporu dehşete düşürdü

PKK/PYD’nin işkence ile katlettiği Kürd gencinin otopsi raporu dehşete düşürdü

Suriye Kürdistanı’nda PKK/PYD mensuplarınca kaçırılarak alıkonulan Emin İsa Emin’in, işkence edilerek vahşice katledildiği, otopsi raporu ile ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, 27 gün önce silahlı PKK/PYG mensupları tarafından kaçırılan Emin İsa Emin, örgütün işkence merkezlerinde alıkonuldu.

Günlerce en vahşi işkencelere maruz kalan Emin, daha fazla dayanamayarak hayatını kaybetti.

Ailesi tarafından alınan cenaze, otopsi işlemleri için hastaneye kaldırıldı. Otopsi raporu, Emin’in maruz kaldığı işkencelerin boyutlarını gözler önüne serdi.

Otopsi raporunda, Emin’in çenesinin kırıldığı, kafatasında iç kanamanın olduğu, boynuna ve başının arkasına sert cisimlerle vurulduğu, kızgın yağ ile başının arkasından omurgasının sonuna kadar yakıldığı, avuç içlerine sıcak su döküldüğü ve kesici aletlerle darp edildiği belirtildi.

1986 yılında Dirbêsiyê'nin Bîrikê köyünde dünyaya gelen Emin, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Suriye İnsan Hakları Ağı'nın (SNHR) bu ayın 26’sında İşkence Mağdurlarına Destek Günü vesilesiyle yayınladığı bir rapora göre, Mart 2011'den bu yana Suriye hapishanelerinde 14 bin 537 kişinin işkenceyle öldürüldüğü, bu suçlardan 67'sinin PYD’ye bağlı kişiler tarafından işlendiği kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.