PKK'ye ait silah ve lojistik malzemelerinin depolandığı sığınak bulundu

PKK'ye ait silah ve lojistik malzemelerinin depolandığı sığınak bulundu

Jandarma Genel Komutanlığı, devam eden "Kıran" operasyonları kapsamında, PKK'ye ait silah ve lojistik malzemelerin depolandığı bir sığınak bulunduğunu açıkladı.

Van İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen operasyonda, yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde Gürpınar ilçesi kırsalında, PKK'ye ait silah ve lojistik malzemelerinin depolandığı sığınak bulundu.

20 Ekim tarihinde başlatılan operasyonun üçüncü gününde Aruh yaylasında dağlık arazide Jandarma Özel Harekât (JÖH)  ve jandarma komandoların yaptığı aramada 2 adet sığınak tespit edildi.  

Tespit edilen 2 adet sığınak içerisinde; 4 kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet M16 piyade tüfeği, bir Dragunov keskin nişancı tüfeği, 18 antitank roketatar mühimmatı, 17 antipersonel roketatar mühimmatı, 47 roketatar mühimmatı sevk fişeği, 6 savunma tipi el bombası, 4 taarruz tipi el bombası, 13 kalaşnikof şarjörü, 5 M16 şarjörü, 4 Dragunov şarjörü, 300 5,56 mm fişek, 150 7,62 mm fişek, 5 elektrikli fünye,  bir Yaesu el telsizi, 25 örgütsel kıyafet, 3 boş tüp ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.