PKK'ye göre insan maymundan türemiş!

PKK'ye göre insan maymundan türemiş!

PKK'nin yayın organı durumundaki ANF, evrim teorisini savunan bir prof'un yazısını verdi.

PKK'nin yayın organı durumundaki ANF, evrim teorisini savunan Prof. Dr. Ali Demirsoy'un bu konuyla ilgili görüşlerini içeren bir yazısını verdi. Bilindiği gibi günümüzde evrim teorisi, bilimsel gelişmeler sonucu özellikle de İnsan DNA'sının çözülmesiyle tamamen çökmüş ve hiçbir bilimsel değeri kalmamış bir teoridir.

Daha önce de PKK'nin gazetesi olarak bilinen Günlük gazetesi, Hz. Adem ve Hz. Havva anamızı maymun şeklinde tasvir eden bir karikatür yayınlamıştı.

PKK Marksist ideolojiyi savunan bir örgüttür. Marksizm, materyalist ateist bir ideoloji olup, bir yaratıcının varlığına, yani Allah'a inanmadığı için evrim teorisi, bu ideolojisinin temelini oluşturmaktadır. PKK gibi Marksist kesimlerin sürekli bu teoriyi savunanların görüşlerini gündeme getirmeleri de buna dayanmaktadır.

Evrim teorisine göre insanın menşei maymuna dayanmakta, yani  maymun evrim geçirerek bugünkü insan şekline dönüşmüştür. Dolayısıyla insanların atası maymundur bu teoriye göre!

ANF’de Evrim teorisini savunan yazı…

Prof. Dr. Ali Demirsoy, evrim gerçeğini inkâr eden toplumların ilerleme sağlayamayacağını kaydederek, "İran gibi tutucu bir rejim bile evrim gerçeği üzerinden sayısız bilimsel gelişmeye imza atarken, Türkiye'de evrim sözcüğü bazı kesimlerde alerji yaratıyor" diye konuştu.

Biyolog Prof. Dr. Ali Demirsoy, evrenin oluşumundan itibaren evrim geçirdiğine dikkat çekerek, bu gerçeği kabul etmeyen toplumların bilimsel gelişmelere ve evreni anlamada geri kaldıklarını söyledi.

Prof. Dr. Demirsoy, Türkiye'de 'Evrim Teorisi'nin ders kitaplarından çıkartılması, AKP hükümetinin iktidara gelmesiyle birlikte bu konudaki 'alerjik refleksler' üzerine ANF'ye değerlendirmelerde bulundu.

‘EVRİMİN ÖĞRETİLMEDİĞİ YERDE GELİŞME OLMAZ’

Evrim teorisinin öğretilmediği toplumlarda, bilimsel gerilikler yaşanmasının kaçınılmaz olduğunu kaydeden Demirsoy, "Nitekim ilk olarak 1950'li yılların başında Amerika evrim teorisini ders kitaplarından çıkarttı. Kısa bir süre sonra Rusya, bilimsel gelişmelerde hız kazanınca ve uzaya füze fırlatınca Amerika yeniden ders kitaplarına evrimi koydu. (Füzelerin yapılmasıyla evrim teorisinin ne alakası var! Doğrusu bu bay prof açıklasada bilsek! ED.) Dolayısıyla evrimin anlatıldığı ülkelerde gelişim kaçınılmaz oluyor" diye konuştu.

‘EVRİM MERAKİ KÖRÜKLER, MUHAFAZAKÂRLIK MERAKI ÖLDÜRÜR’

Tutucu, muhafazakâr ülkelerde gelişimin 'az' olduğunu kaydeden Demirsoy, "Bunun nedeni çok açık. Çünkü bu ülkelerde evrimsel gerçekler üzerinden değil, çok sıkışınca her şeyi bir yaratana havale ederek, işi çözüyorlar. (bre diplomalı cahil, İslamın ilmi teşvik ettiğini, Kur'an'da insanın görevlerinden birisininde dünyayı imar etmek olduğunu bilmiyorsan, nasıl prof oldun! Türkiye uzun süre evrimi savunan zihniyetin elinde kaldığı halde, şimdiye kadar bırak füzeyi bir roket borusunu bile yapabilmiş mi? Konuşunca daha da batıyorsun. ED.) İnsanın en önemli özelliği olan merakı öldürüyorlar. Bu yüzden de bilim ve teknik bu tür ülkelerde çok sınırlı düzeydedir. Bu ülkeler ancak başkalarının yarattığı bilimsel verileri satın almak zorunda kalabilir. Kendisi bir şey üretemediği için başkasına sürekli bağımlı kalır" dedi.

‘EVRİM BAZI KESİMLERDE ALERJİK REAKSİYON YARATIYOR’

Türkiye'de özellikle AKP iktidarı döneminde evrim teorisine karşı geliştirilen refleksi değerlendiren Demirsoy, "Ne yazık ki TÜBİTAK bile evrim teorisini anlatan kitapları kaldırdı. Bir takım baskılar yüzünden şimdi iki kitabı tekrar yayınlayacaklarını duyurdular ama bu da suya sabuna dokunmayan türden olacaktır. Türkiye'nin, özellikle gençlerin geleceği konusunda kaygılıyım Türkiye'de evrim sözcüğü bazı kesimlerde alerji yaratıyor." şeklinde konuştu.

‘İRAN BİYOLOJİDEKİ GELİŞİMİNİ EVRİME BORÇLUDUR’

İran'ın 'muhafazakâr' yapısına rağmen biyoloji alanında son derece ileride olduğuna vurgu yapan Demirsoy, "İran'da biyoloji konusunda son derece ilerideler. Bunu evrimin gerçekliğini öğrenmeye ve öğretmeye borçlular. (Biraz önce dedin ki; muhafazakarlar yaratıcıya inandığı için gelişemiyorlar. Halbuki İran kainatı yaratan bir yaratıcıya inanıyor. Dolayısıyla yaratılış gerçeğine inananlar nasıl evrime teorisine inanabilir! Bir kaç satırdan sonra kendi kendini yalanlıyorsun. Farkında değilsin! editör) Şimdi teknolojik gelişmelerde Türkiye'nin çok önünde olmasının da sebebi evrim teorisini kullanıyor olmasıdır. Öte yandan Türkiye'de evrim teorisi sadece 'insan maymundan geldi' teziyle daraltılıyor, yanlış anlatılıyor. Ben Türkiye'de evrimi biliyorum diyenlerin yüzde 90'ının bunu bilmediğini düşünüyorum. Kötü olan da evren, dünya ve insan konusunda kimsenin doğru bilgiyi aktarmamasıdır. Bu nedenle kaygılıyım" diye kaydetti. ANF

 

"Günlük" gazetesinde yayınlanan karikatür ve ilgili yazı...

Adem (a.s) Çirkin Saldırı

HSH- PKK/DTP'ye yakınlığı ile bilinen Günlük gazetesi, semavi dinlerin hepsine göre insanlığın ilk atası olan Hz Âdem ve Havva'yı maymun olarak gösteren karikatür yayınlayarak İslam'a ve Müslümanlara hakaret etti.

21/03/2009 - 15:18

Danimarka’da Peygambere hakaret içeren karikatür yayınlayan gazetenin çirkin saldırısının bir benzeri saldırı halkı Müslüman olan Türkiye’de gerçekleşti.

DTP çizgisinde günlük yayın yapan ulusal “Günlük Gazetesi” 17 Mart Salı günkü sayısında yayınladığı bir karikatürde, İslam ve diğer semavi dinlerin bildirdiğine göre ilk insan ve ilk Peygamber olan Hz Âdem’i ve eşi Hz Havva’yı maymun olarak gösterdi. Karikatür gazetenin Cümle Âlem köşesinde, Halil İncesu adına yayınlandı. Maymunların evrimleşerek insan olduğunu iddia eden Darwin teorisinde bile ilk Peygamber olan Hz Âdem’in veya herhangi bir insanın ismi kullanılmazken Günlük Gazetesinde bir peygamberin maymun olarak gösterilmesi akıllara bu çevre İslam düşmanlığı mı yapıyor sorunu getirdi.

Hz Muhammed’in (SAV)’in doğumunun kutlandığı bu ayda halkın inançlarının dikkate alınmadan gazetenin böyle bir karikatürün yayınlanması tepkilere neden oldu. Ajansımızı arayarak bu habere tepki gösteren vatandaşlar, “Bir peygambere bu tip çirkin yakıştırmalarda bulunan bu insanları düşmanlıklarından dolayı kınadıklarını dile getirdiler.

 

 

çınarınsesi

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.