Plastik atık boşaltımını durdurmak için imza kampanyası başlatıldı

Plastik atık boşaltımını durdurmak için imza kampanyası başlatıldı

​Milyonlarca tonluk plastik atığı geri dönüştürmek yerine gelişmekte olan ülkelere boşaltılmasına tepki gösterenler, imza kampanyası başlatarak, sahillere plastik atık boşaltımını durdurmak istediler.

Batı hükümetlerinin milyonlarca tonluk plastik atığı geri dönüştüreceklerine, gelişmekte olan ülkelere boşaltmasına tepki gösteren çevreciler, imza kampanyası başlatarak seslerini duyurmaya çalışıyor.

Plastik atık konusunda çözüm bulma amacıyla Cenevre’de düzenlenen zirvede, plastik atıklarını işleyemeyen ülkelere ihracının durdurulup durdurulmayacağına karar verilecek.

Fikrin savunucuları kitlesel bir halk desteğinin büyük fark yaratabileceğini söylüyorlar ve 24 saat içinde seslerini toplantı odasına taşımak amacıyla imza kampanyası başlattılar.

Fikir savunucuları, "Plastiklerinizi yeryüzü cennetine atmaktan vazgeçin!" diyerek, atıklarını sahillere boşaltılmamasını farklı bir şekilde işlenip kullanmalarını istediler.  

Kimi çevreciler, sahil kenarlarına atılan plastiklerin Avrupa’dan, ABD’den ve Kanada’dan atıldığını belirtiyor.

İmza kampanyasına destek veren kimi çevreciler şu mesajları paylaştı:

"Plastik okyanuslarımızı kelimenin gerçek anlamıyla boğuyor. Baktığımız her yerde kıyım görüyoruz -- karaya vuran ölü balinaların plastikler dolu mideleri, nefessiz kalan deniz kuşları, plastik ağlara takılıp boğulan kaplumbağalar. Bu plastiklerin çoğu denize, güçlü geri dönüşüm sistemleri bulunmayan, gelişmekte olan ülkelerden giriyor."

"Zengin ülkelerin plastik atıklarını tam da bu ülkelerden bazılarına göndermesi işte bu yüzden delilikten başka bir şey değil!"

"Elimizde bunu değiştirme şansı var. Norveç’in liderliğindeki bir grup ülkenin oluşturduğu koalisyon, plastiği tehlikeli atıklara ilişkin bir anlaşmaya dahil etmek için uğraşıyor; bu, gereğince işleneceğinin garantisi olmadığı takdirde ihraç edilemeyeceği ve yoksul ülkelerin bunları reddetme hakkı olacağı anlamına geliyor."

"El değmemiş sahilleri dünyanın plastik çöplüğü olarak kullandığımız sürece, denizlerimizi yutan plastik krizini çözemeyiz. Kara birkaç gün içinde verilecek -- o yüzden hemen bize katıl ve hükümetlerimize seslenelim:  plastiklerinizi yeryüzü cennetine atmaktan vazgeçin!"

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.