Polis, vatandaşı kaçak silaha mı yönlendiriyor?

Polis, vatandaşı kaçak silaha mı yönlendiriyor?

Kobani bahanesiyle sokaklara inen HDP/PKK yandaşları tarafından yapılan saldırılar sonucu yaralananlar, polisin kendilerini korumak için kaçak silah almaya yönlendirdiğini iddia ettiler.

Suriye’nin Kobani bölgesinde IŞİD ile YPG arasında yaşanan çatışmaları bahane eden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çağrısı üzerine sokaklara inen HDP/PKK yandaşları, onlarca insanı vahşice katlederken birçok kişiyi de yaralamıştı. HDP/PKK yandaşları saldırısı sonucu yaralanan B.Ç polisin kendisini kaçak silah almaya yönlendirdiğini iddia etti.

Olayların devam ettiği 7 Ekim tarihinde, aracıyla eve giderken HDP/PKK yandaşları tarafından taranan ve yeğeniyle birlikte yaralanan B.Ç., ifade vermek üzere karakola gittiği polislerin kendisini kaçak silah almaya yönlendirdiğini iddia etti.

Yunus polisleriyle yaşadıklarını İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) anlatan B.Ç., “7 Ekim’de Diyarbakır’da evime giderken HDP’li yetkililerin yaptığı çağrı üzerine sokaklara çıkan PKK’li çeteler, arabama silahlar ile saldırdı. Ben ve yeğenim saldırıda yaralandık.  Yaralandığımız zaman polisi ve ambulansı aradık ama ne polis geldi ne de ambulans. Saldırı sonrası ameliyat edildim, yaklaşık 2 ay hastanede kaldım. İfade vermek için karakola giderken polisler tarafından terörist muamelesi gördüm. İfade verdiğim yerde polisler arabamı didik didik aramaya başladı. Polislere, ‘Bana karşı saldırı yapıldı. Neden teröristmişim gibi davranıp arabamı arıyorsunuz?’ dedim. Onlar da, ‘Piyasada oldukça fazla kaçak silah’ olduğunu ve neden silah taşımadığımı sordu. Bıçak bile taşımanın yasak olduğunu söylüyorsunuz ama siz beni kaçak silah almaya yönlendiriyorsunuz, dedim. Yaşadıklarıma bir anlam veremedim. Bir polis nasıl olur da vatandaşı kaçak silah almaya zorlar?” dedi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.