Polonya-Belarus sınırında düzensiz göçmen gerginliği

Polonya-Belarus sınırında düzensiz göçmen gerginliği

​Belarus'tan Polonya sınırına doğru yürüyüşe geçen düzensiz göçmenler sınırı geçmeye çalışırken, Polonya geçişlere engel olmak için sınıra konuşlandırdığı asker sayısını 12 bine yükseltti.

Polonya sınır muhafaza makamları, düzensiz göçmenlerin Belarus'tan ülke topraklarına girme girişiminde bulunduğunu belirtti.

Polonya, sınırlarını korumak için ek asker görevlendirdiğini duyurmuştu. Sınıra konuşlandırılan asker sayısı Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre 12 bini geçiyor.

Avrupa Birliği, Belarus'u Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden gelen sığınmacıları AB ülkelerine geçme yönünde teşvik etmekle suçluyor. Bu adımın Batı'nın insan hakları ihlalleri nedeniyle uyguladığı yaptırımlara bir misilleme olduğu ileri sürülüyor.

Belarus'taki düzensiz göçmenler soğuk hava şartları altında, yetersiz gıda ve tıbbi destek altında yaşamlarını sürdürmeye çalıştığı belirtiliyor.

Sınırın Polonya tarafında 7 düzensiz göçmenin ölü bulunduğu belirtiliyor. Belarus tarafında ise bu sayının daha da fazla olduğu ileri sürülüyor.

İnsan hakları örgütleri Polonya'yı uluslararası bir hak olan iltica hakkını tanımayarak sığınmacıları Belarus'a itmekle suçluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.