Pompeo saldırılardan sonra Suudi Arabistan'da

Pompeo saldırılardan sonra Suudi Arabistan'da

Suudi rejimine ait petrol tesislerine yapılan saldırıların ardından, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Suudi Arabistan'a gitti.

ABD'nin, Suudi rejimine ait petrol tesislerine yapılan saldırıların arkasında İran'ın olduğuna dair kanıtlar bulunduğunu iddia etmesinin ardından, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Suudi Arabistan'a gitti.

Pompeo'nun muhtemel misillemeleri görüşmek amacıyla Suudi rejiminin Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüşeceği belirtildi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de hem ABD'nin hem de bölgedeki müttefiklerinin çıkarlarını korumaya hazır olduklarını belirtti.

Öte yandan ABD'li bir yetkili, saldırıların İran'dan atılan seyir füzeleri ile yapıldığına dair delilleri Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na sunacaklarını söyledi.

Saldırılarda İHA'lar ile birlikte seyir füzelerinin kullanıldığı ve saldırıların ilk etapta düşünülenden daha karmaşık bir planla gerçekleştirildiğinin anlaşıldığı aktarıldı.

Hafta sonunda yapılan ve Suudi rejiminin petrol üretiminin yarıya düşmesine neden olan saldırıları Yemen'deki Ensarullah Hareketi üstlenmişti. Ensarullah Hareketi, eylemi 10 adet İHA ile gerçekleştirdiklerini açıklarken ABD'li üst düzey bir yetkili ise bir petrol tesisinin an az 17 kere, diğerinin de iki kere güdümlü silahlarla isabet aldığını belirtmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.