Prof. Dr. Celalettin Kocatürk: “Tüberküloza (Vereme) dikkat edin”

Prof. Dr. Celalettin Kocatürk: “Tüberküloza (Vereme) dikkat edin”

Göğüs Cerrahisi Prof. Dr. Celalettin Kocatürk, özellikle Covid-19 salgını döneminde tüberküloz (Verem) denilen hastalık konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Bireyden bireye hava yoluyla yayılan ve bulaşıcı bir akciğer hastalığı olan tüberkülozun tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu dile getiren Kocatürk, belirtileri hissedildiğinde hemen doktora başvurulması gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Kocatürk "Tüberküloz özellikle de Covid-19 ile mücadele ettiğimiz bu dönemlerde belki eskiye göre çok daha fazla dikkatli olmamız gereken bir hastalık. Tüberküloz olan kişilerde aylar boyunca hiçbir belirti görülmediği durumlar da olabiliyor. Bu dönemde kişinin bağışıklık sistemi ‘Mycobacterium Tuberculosis’ bakterisi ile savaşarak hastalığın gelişmesini önlemeye çalışır. Ancak bağışıklık sisteminin yeterli direnci gösteremediği durumlarda tüberküloz mikropları aktif hale gelir ve verem hastalığı ortaya çıkar." dedi.

Hastalığın belirtileri hakkında açıklık getiren Kocatürk, şöyle dedi:

“Hastalığın başlangıcından itibaren gözlenen tüberküloz belirtileri şöyle sıralanabilir: 15 günden uzun süren öksürük şikayeti, yüksek ateş, gece terlemesi, şiddetli göğüs ağrısı, iştahsızlık, hızlı kilo kaybı, halsizlik, yorgunluk, ilerleyen dönemlerde kanlı balgam görülmesi. Bu belirtilere sahipseniz vakit kaybetmeden bir göğüs hastalıkları uzmanına muayene olmalısınız.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler