Prof. Dr. Cem Çankaya: Kornea hastalıklarında erken teşhis çok önemli
Prof. Dr. Cem Çankaya, bölgede çok sık görülen kornea hastalıklarından keratokonus'a erken teşhis konulmadığında kornea nakline kadar gidebilecek ve ciddi görme kaybına yol açabilecek bir hastalık olduğuna dikkat çekti.
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Kornea Nakil Merkezi Göz Bankası Müdürü Prof. Dr. Cem Çankaya, korneanın, hastalıkların çeşitlerinin ve tedavi yöntemlerinin ne olduğu, erken teşhisin önemi ve erken teşhis konulmadığında ne tür sıkıntıların oluşacağı ile ilgili İLKHA muhabirine önemli açıklamalarda bulundu.
"Kornea, gözün dış dünyaya açılan penceresidir"
Korneanın gözde bir kol saatinin camı gibi olduğunu belirten Prof. Dr. Çankaya, "Kornea, gözün dış dünyaya açılan penceresidir. Kornea, birçok göz hastalığının görüldüğü bir doku olarak öne çıkıyor ve bu hastalıklar genellikle doğumsal olabiliyor. Özellikle genetik faktörlere bağlı olarak korneada dejenerasyonlar ve keratokonus gibi hastalıklar bölgemizde sıkça görülüyor. Ayrıca kornea enfeksiyonu da bölgemizde sık görülen hastalıklardan biridir." dedi.
"Keratokonus hastalığı bazı hastalarda kornea nakline kadar gidebiliyor"