"Provokatörlere dikkat!"

"Provokatörlere dikkat!"

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu yaptığı basın açıklamasıyla; Soma maden faciası üzerinden dış güçler tarafından Türkiye'nin çatışma ortamına çekilmek istendiği kaydedildi.

KOCAELİ – Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu, ‘475. Hafta Basın Açıklaması’ kapsamında İzmit Özgürlük Meydanı’nda buluştu. Dış güçlerin piyonları tarafından Türkiye’nin çatışma ortamına çekilmek istendiği kaydedilen açıklamada; “Soma olayları bahane edilerek çıkartılmak istenen iç isyan, yapılmak istenen sivil darbe canlar almaya devam ediyor.” ifadeleri dikkat çekti.

 

Manisa’nın Soma ilçesinde hayatını kaybeden maden işçilerine saygısızca ifadeler kullanan yazar-çizerlere de tepkinin olduğu açıklamasını, İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Behlül Metin yaptı. Gösteriye katılanlar; Soma konusundaki ifadelerinden dolayı Yılmaz Özdil, Melis Alphan ve Yazgülü Aldoğan’a da tepki gösterdiler.

 

“Provokatörlere dikkat!”

Soma faciasından sonra olaylar çıkartılmak istendiğine dikkat çekilen açıklamada; “Bu gün yine medyada bir ölüm haberi ile yüz yüze geldik. Okmeydanı'nın da bir cem evinde cenaze töreni için bekleyen ve olaylarla ilgisi olmayan Uğur Kurt adlı bir vatandaş ölmüştü ve devam eden olaylarda başka ölümlerde bekleniyordu. Ulusalcı, Kemalist kanalların yöneticileri, ağızları kulaklarına varır şekilde ellerini ovuşturarak, ‘Yaşasın!’dediler. Toplumu bir birine düşürüp, iç harbe sürdürebilecekleri, bir ölüm haberi daha gelmişti.”denildi.

 

“Soma’da sabotaj mı var?”

“Soma'da yaşanan üzücü facianın kaza mı? Yoksa cinayet mi? Olduğu araştırılıyor, tam netleşmedi.”denilen açıklama şöyle devam etti: “Para için insan hayatının tehlikeye atılması bir insan hakları ihlalidir, böyle bir ihmal varsa mutlaka araştırılmalı ve sorumluları cezalandırılmalıdır. İnsan Hakları Derneği olarak bunun takipçisi olacağız. Fakat Soma faciasından sonra ve öncesinde Türkiye'de başlayan sivil darbe girişimleri, halkı isyana sevk ederek sokağa dökme çabaları akıllara birilerinin planlı olarak bu sabotajı gerçekleştirmiş olabileceği ihtimalini getirmektedir. Kimdir bu birileri? ebetteki bu konuda en çok sesi çıkanlar, bu olayın üzerinden hükümetin istifa etmesini isteyen marjinal azınlık ve halkın seçiminden, Mısır’da olduğu gibi hoşnut olmayan dış güçlerdir.”ifadeleri dikkat çekti.

 

Okmeydanı’ndaki olaylara da değinilen açıklamada; “Birileri bu ülkeyi, her olayı kullanarak halkı sokaklara döküp, karıştırma ve sandıkta kaybettiğini sokakta kazanma çabası içinde. Nitekim Okmeydanı’nın da,  Soma bahane edilerek çıkartılan olaylarda, güvenlik kuvvetlerinin aracına, Molotof kokteyli atılarak içindeki görevliler diri diri yakılmak istenmiştir.”denildi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.