Putin: Hedeflerime mutlaka ulaşacağım, ya savaş ya da müzakere yoluyla

Putin: Hedeflerime mutlaka ulaşacağım, ya savaş ya da müzakere yoluyla

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ordusunun dağılması, NATO'ya kesinlikle üye olmayacağının taahhüt edilmesi, Kırım ve Donbass bölgelerinin bağımsızlığının tanınması sağlanana kadar durmayacağını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la 1 saat 45 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı görüşmede Putin'den, sivil nükleer yapılara saldırılmaması ve bu konuda, uluslararası hukuk kurallarına saygı duyulmasını istedi. Macron, Putin'den ayrıca uluslararası insani hukuk kurallarına tümüyle saygı duyulması gerektiğini ve savaştan kaçan sivillerin ülkeyi terk etmesi için insani yardım geçiş koridorunun güvenliğini sağlaması gerektiğini söyledi.

Rus ordusunun sivilleri hedef aldığı iddialarını yalanlayan Putin ise "kuşatılmış şehirlerdeki nüfusun dışarı çıkmasına izin verip vermeme sorumluluğunun Ukraynalılara ait olduğunu" açıkladı.

Macron'un "bir an evvel çatışmalara son vermesi ve müzakerelere dönülmesi" çağrısına ise Putin, Ukrayna'nın ordusunun dağılması, NATO'ya kesinlikle üye olmayacağının taahhüt edilmesi, Kırım ve Donbass bölgelerinin bağımsızlığını tanınması" şartlarını yineledi.

Putin, Macron'a, "Hedeflerime mutlaka ulaşacağım, ya savaş ya da müzakere yoluyla" dedi. (İLKHA)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.