Putin, yeni silahlarını Suriye'de kullandıklarını itiraf etti

Putin, yeni silahlarını Suriye'de kullandıklarını itiraf etti

​Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ordunun sahip olduğu yeni füze, roketatar ve güdümlü hava bombalarını Suriye'de test ettiklerini belirtti.

Yıllarca Suriye'de sözde "teröristlerle mücadele" ettikleri iddiasıyla kadın, çocuk ve sivil demeden katliam yapan Rusya Devlet Başkan Putin'den itiraf gibi bir açıklama geldi.

Rusya ordusunun ve savunma sanayisinin gelişmesiyle ilgili bir toplantıda konuşan Putin, dünyanın önde gelen ordularının deneyimlerinin farklı tabanlardaki seyir füzelerinin ve güdümlü mühimmatların ne kadar büyük rol oynadığını gösterdiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Şimdi ordumuz en yeni uzun menzilli seyir füzeleri 'X-101', 'Kalibr', balistik ve seyir füzesi sistemi 'İskander', çoklu namlulu roketatarlar, farklı kalibrelerde güdümlü hava bombalarına sahip. Bu silahların özellikleri sadece yabancı muadillerinden daha iyi değil, aynı zamanda benzersiz özelliklere sahip. Bu özellikleri, Suriye’de teröristlere karşı yapılan operasyonlar esnasında, gerçek askeri eylemlerde teyit edildi."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.