Putperest Budistler Arakan'da Müslümanları böyle aşağılıyor

Putperest Budistler Arakan'da Müslümanları böyle aşağılıyor

Myanmar'da Budist rahiplerin kışkırttığı gruplar Müslümanların boyunlarına aşağılayıcı ifadeler içeren pankartlar takarak sokaklarda dolaştırıyorlar

Myanmar'da Arakan Müslümanlarına yönelik baskı ve tacizler ara vermeden devam ediyor. Sittwe kentinde etkili bir grup budist keşişin hazırladığı broşürlerle halkı kışkırtmasının ardından tam bir cadı avı başladığı haberleri geliyor. Budist rahiplerin "Bengali Kalar (Güney Asyalıları aşağılamak için kullanılan terim) sempatizanı" olarak niteleyerek "ulusal hain" ilan ettiği Arakan halkı, açıkça hedef gösterilmişti.
Bu bildirinin ardından Arakan eyaletinde Müslümanları hedef alan Budistlerin son tacizlerine yönelik fotoğraflar sosyal medyada yer aldı. Bunlardan birinde Arakanlı bir Müslüman gencin boynuna "Ben bir Kalar kölesi ve hainim" yazan pankartla sokakta dolaştırıldığı görülüyor.



Facebook'a yüklenen fotoğrafın altında gencin yiyecek satıcısı olduğu ve tüm Arakan halkına ders vermek için afişe edildiği" notu yer alıyor.
İkinci fotoğrafta ise yaşlı bir adamın "Ben hainim" diyen bir pankart taşıdığı, ayrıca kafasına kadınların giydiği Longyi takmak zorunda bırakıldığı görülüyor.




Erkeklerin kadın giysileri giymesinin kültürel hakaret olarak algılandığı Myanmar'da açıkça aşağılama Müslümanlara yönelik şiddette etkili bir silah haline gelmiş görünüyor. (dünyabülteni)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.