Putperest Budistler Katliam Yaptı: 32 Şehid

Putperest Budistler Katliam Yaptı: 32 Şehid

Dün Meiktilar kasabasına bağlı Mingalar Zayyu köyünde Himayathul İslam Dini Arapça Okulunda Budist çetesi tarafından 28 Müslüman öğrenci ve 4 öğretmeni öldürdü.

Yanmış evler binalar arasında Mingalar Zayyu köyünde Himayathul İslam Dini Arapça Medresesi en büyüğüydü. Budistler tüm gece boyunca Müslümanlara karşı kitlesel öldürmede ve saldırmada evleri yakmada kendilerini özgür hissettiler. Gece saat 03.00'da okulun yanında oturan merhametli bir Budist aile Müslüman öğrencileri ve öğretmenleri hayatlarını kurtarmak için evlerine çağırdılar. Müslüman okulu sabah saat 04.00'da küle döndü.

Sabah saat 06.00'da ırkçı Budist grup korkuyla uyuyan müslüman öğrenci ve öğretmenlerin kaldığı Budistin evini kuşattı. Ev sahibine tüm Müslümanları dışarı çıkarmasını söylediler ve demir oklar,kılıçlar,bıçak,demir çubuk ve tahta çubuklarla bağırdılar.  Budist aile, çoğunun yetim olduğunu uzak yerlerden sadece dini eğitim almak için geldiklerini söyleyerek saldırmamaları için ricada bulundu. Teröristler tüm müslümanları dışarı çıkarmak için Budist'in evini ateşe verdi.

Ordunun ve polisin önünde ellerindeki tehlikeli maddelerle 28 öğrenci ve 4 öğretmene ölene kadar vahşice vurdular.

Meiktilar Mandalay'da Budistler Camileri yakıp yıkıyor

Burma hükümeti tarafından getirilen 144 Kanunu altındaki ırkçılığın istikrarı yoktur. Budistler Müslümanların tarihi camilerini ve dini okullarını ve evlerini yakıp yıkmaya devam ediyor. Müslüman aileler hayatlarını kurtarmak için evlerini terk etmek zorunda kalıyorlar. Budistler Mingalar Zayyu Hafiz okulunu 21 Mart gecesi yaktılar. Görgü tanığı Myo Oo' ya göre cami benzin şişeleri ateş çubukları atılarak yakıldı.

Budistler tarafından zarar gören camiler ise şöyle;

Nyeinn Gyann Yaye Mosque (Peace Mosque)

North Pye Thaya Mosque

Thiyi Mingalar Mosque

Mingalar Zayyu Mosque and Hafiz School

Myo Oo Mosque

Pakistan Mosque


Hman Lon Mosque (Glass enclosed Mosque)

Western Market Zamay Mosque

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler