PYD ile Esad'ın Haseke ittifakı bozuluyor(mu)?

PYD ile Esad'ın Haseke ittifakı bozuluyor(mu)?

Haseke ilinde çoğunluğu PYD'nin kontrolünde olan Kamışlo'da rejim kontrolündeki bazı noktalar YPG'nin eline geçti

Suriye'nin Haseke eyaletinde PYD ile Suriye rejimi arasındaki ittifak bozuldu. Taraflar arasında çıkan çatışmalardan sonra bölgede zaten çok az sayıda olan rejim askerleri de etkisiz hale getirildi. Bölge neredeyse tamamen PYD güçlerinin eline geçti. Eyaletin etrafı ise IŞİD tarafından sarılmış durumda.

Uzun süredir IŞİD saldırılarının devam ettiği eyaletteki çatışma PYD kaynaklarına göre tutuklu Kürt gazetecilerin ve belediye çalışanlarının serbest bırakılmasına yönelik pazarlıkların bozulmasıyla başladı.

Gelişme üzerine PYD güçlerinin 30 rejim yanlısı askeri esir aldığı bunun üzerine, Suriye ordusu ve milislerin YPG'ye ait kontrol noktasına ateş açtığı aktarıldı.

PYD'ye bağlı silahlı güçlerden yapılan açıklamada ise şöyle denildi: "Rejim güçleri, güçlerimizin denetiminde bulunan İtfaiye, Talaya bölgesi ve bazı kontrol noktalarını hedeflemiştir. Rejim askerlerine sert yanıt veren güçlerimiz saldırıları kırmıştır. Rejim güçleri eş zamanlı olarak Kürt halkımızın ağırlıkta yaşadığı Salihiyê, Miftiyê ve Til Hacer mahallelerini havan toplarıyla bombalamıştır. Bombardıman neticesinde halktan çok sayıda yaralı ve şehit olduğu yönlü haberler gelmektedir"

Bölgede çatışmaların devam ettiği belirtiliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.